karly

Langs de Zijlijn

Langs de zijlijn is een gast-column, waarin iemand schrijft over het feit waarom hij (of zij) langs de zijlijn staat. Bij de 1 zal dit een bewuste keuze zijn, bij de ander een gedwongen keuze. De gastcolumnist(e) zal dat ongetwijfeld uit gaan leggen. In de eerste aflevering is Karly van Duivenvoorde aan het ‘woord:
langsdezijlijn-artikelDe afgelopen weken is mij vaak gevraagd hoe het met me gaat. Het gaat goed kan ik u melden. Ik heb ineens heel veel vrije tijd en dat is best wel eens lekker. Ieder vrij uurtje ging normaliter op aan Rijnsburgse Boys. Met alle plezier, laat dat duidelijk zijn! Ik mis het nog steeds, ondanks dat veel mensen zeggen dat dat wel over gaat. A. weet ik niet of dat bij mij ook gebeurt en B. ik weet niet eens of ik wel wil dat het over gaat!? Ik deed veel, maar altijd met volle overtuiging en plezier. Anders hou je het ook niet vol. Als er weer een evenement achter de rug was en je hoorde louter complimenten, dan ging ik voldaan naar huis en keek ik al weer uit naar het volgende spektakel.
Daar deed ik het ook voor, met vele vrijwilligers om mij heen, om maar te blijven proberen het iedereen naar zijn of haar zin te maken. Dat lukt natuurlijk nooit voor de bijna 1500 leden van onze vereniging, plus de velen daar omheen. Maar ik probeerde het altijd wel! En als ik of iemand iets negatiefs hoorde, werd dat genoteerd en geprobeerd de volgende keer op te lossen. Kortom: alles voor tevreden klanten!
Doe je echt helemaal niets meer voor de Boys? Nog wel wat. Alles uit handen geven zit niet in mijn aard, dus ik blijf nog wel enigszins actief ‘langs de zijlijn’. Maandag 21 april 2014 is het 2e Paasdag en dus vindt het grootste toernooi van de Bollenstreek weer plaats op alle velden van Sportpark Middelmors. En daar ben ik dus gewoon bij. En u ook als u wilt: om 06.00uur staat de koffie klaar en zijn alle helpende handen van harte welkom! Bij deze…
Verder zitten er nog veel ‘projecten’ in mijn hoofd. Die er ooit allemaal uit zullen moeten komen! Want er is nog zoveel werk te verrichten (lees: voor verbetering vatbaar) en in alle geledingen van de club. Van de jongste jeugd tot en met de veteranen: er is altijd wat te doen is mijn idee. En het idee van velen weet ik! Dus heeft u een dag, een paar uur, een uur of zelfs maar een half uur ter beschikking? Meldt u dan aan bij de beste (ten slotte de hoogst genoteerde) club uit Katwijk!
Voorbeelden? We hebben nu een fantastisch toernooi voor de F- en E-jeugd en een slaapevenement voor de E- en D-jeugd. En dus blijven er nog genoeg jeugdteams over, waar ik veel voor zou willen gaan doen. Denk dan aan meerdaagse toernooien, internationale toernooien, trainingskampen, etc. etc. Ook het Zwiebeln Hallentoernooi en het Zomer Avond Voetbal Rijnsburg wil ik heel graag terug en wat meer ‘dingen’ in de kantine organiseren; die ziet er namelijk prachtig uit en leent zich voor heel veel leuke evenementen. Allerlei dingen op touw zetten om de binding binnen de vereniging (nog) groter te maken!
Maar helaas sta ik nu (even) gedwongen ‘langs de zijlijn’ en hoop ik zo spoedig mogelijk weer 100% fit te zijn. En dan kan ik een ieder beloven dat er nog meer spektakel bij Rijnsburgse Boys komt. En dat doe ik absoluut niet alleen! Sterker nog: dat kan zelfs niet in je eentje. Gelukkig heb ik bij alle evenementen heel veel mensen om mij heen, waar ik absoluut niet zonder kan en heel erg afhankelijk van ben. Ik ga geen namen noemen, want dan vergeet ik gegarandeerd mensen en dat wil ik niet. Diegenen die ik bedoel weten dat zelf maar al te goed en ik hoop 2 dingen: dat zij er nog steeds voor mij zijn als ik terugkom en dat die groep alleen maar groter en groter word: kom bij de mooiste vereniging en maak u nuttig!
Binnenkort komt deze rubriek terug. Misschien vul ik hem zelf, maar de kans is groter dat ik anderen benader die ‘langs de zijlijn’ staan…… U bent gewaarschuwd 😉
Karly van Duivenvoorde