Piet Hemminga

Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys in de pers

logoindepers
Onder de kop “Pijnlijke les” is het deze keer Raily Ignacio die sponsor WBE keurig in beeld brengt op de sportpagina van De Telegraaf. Verslaggever Benny Ruff sprak na afloop met de verliezende trainer. “Een terechte nederlaag”, gaf een teleurgestelde maar eerlijke Buijs na afloop aan. „We waren vandaag niet helemaal bij de les. We gaan voor het kampioenschap, dat mag duidelijk zijn. Spakenburg is onze grote concurrent, maar ik zie ook GVVV, Hardenberg en IJsselmeervogels in dit tweede deel van de competitie nog terugkomen. Sluit Rijnsburgse Boys ook niet uit. Ja, het worden nog spannende weken.””
“Sterk Rijnsburgse Boys verrast bij koploper” schrijft Nick Verwoerd boven zijn verhaal over de winst van de Uien in Werkendam in het Leidsch Dagblad. Verwoerd in zijn analyse: “De bezoekers lieten zich veelal tot op de eigen helft zakken en hielden het speelveld klein. Alleen Raily Ignacio en Martin van Eeuwijk waren meestal aan het front te vinden. De overige geelzwarten, inclusief de veel in de middenlinie vertoevende vleugelspelers Jeffrey Koemans en Marvin Wijks, verzetten verdedigend bergen werk.
Twee hoofdrolspelers komen verder aan het woord. Topscorer Raily Ignacio: “Toen ik hier het veld opstapte had ik al een goed gevoel. Ik zei vooraf ook al dat ik er vandaag twee zou maken. Bij de eerste goal hoefde ik alleen maar het cadeautje uit te pakken en bij de tweede kon ik net voor m’n man komen en zat-ie er lekker in”. En trainer Niek Oosterlee: “Een lekkere overwinning. Je ziet dat als we gefocust zijn en geconcentreerd spelen, dan zijn we moeilijk te verslaan. Ik ben trots op mijn ploeg”
Spakenburg nadert Kozakken Boys meldt Kees Klijn in het Brabants Dagblad en in BN De Stem. Het elektronisch scorebord van Kozakken Boys toonde zaterdagmiddag een oneffenheidje. Alle lampen brandden, ook stond er een 0 bij de gasten. Maar het vakje ernaast, dat van de Werkendamse club zelf, was zwart toen er tegen Rijnsburgse Boys werd afgetrapt. Symbolisch, want er was maar één lichtpunt bij de lijstaanvoerder in de zaterdagtopklasse te bespeuren: doelman Jesper Hogedoorn (…) „Het was een complete offday”, vond Toby Mulder. „We zijn een voetballende ploeg, maar dat kwam er vandaag helemaal niet uit. Een gebrek aan ritme? Nee, daar moeten we de schuld niet aan geven. Als je drie weken niet hebt gevoetbald, moet je juist gretig zijn. Die gretigheid heb ik niet gezien. Ook ging er veel te veel fout.””
Meer over deze wedstrijd o.a. op de volgende websites:
Website Kozakken Boys – Kozakken Boys verzaakt
Omroep West – Rijnsburgse Boys stunt bij koploper
Voetbal op Zaterdag – Kozakken Boys weet het even niet meer
Voetbal in de Bollenstreek – Rijnsburgse Boys overtuigt bij koploper
Voetbal International – Pijnlijk verlies koploper Kozakken Boys
De Stad Gorinchem.nl – Kozakken Boys verlies kansloos van Rijnsburgse Boys