Piet Hemminga

Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys 0–0 – VERSLAG

Bloedeloze 0-0 terechte uitslag

Het is niet uniek maar wel heel lang geleden dat een wedstrijd tussen Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. De laatste keer was in 1982. Er was ook geen andere stand te bedenken die het wedstrijdbeeld beter uit had kunnen drukken. Beide ploegen hielden dus een schamel puntje over aan deze confrontatie. Gelukkig is voetbal geen jurysport anders waren er waarschijnlijk helemaal geen punten uitgedeeld. Het verschil op de ranglijst tussen de nummers vijf en vijftien werd op het veld niet duidelijk. Uiteindelijk werd het niet de wedstrijd waar spelers en toeschouwers na 12 weken virus-oponthoud zo aan toe waren.

Foto: Hans Heemskerk

Geen heldenrol doelman
Het werd een wedstrijd waarin doelman Michael Bekker zich weinig kon onderscheiden. Maar op wat hij moest doen viel niets op aan te merken. Na vijf minuten spelen reageerde hij attent op een voorzet van links die door één van de spitsen van Kozakken Boys van dichtbij werd ingetikt. En zijn laatste redding was in blessuretijd van de wedstrijd toen een lage voorzet eveneens klem in zijn handen belandde. Tussendoor bleef zijn invloed redelijk beperkt door af een toe een bal naast te kijken. Veel spannender werd het niet voor hem.

Foto: Hans Heemskerk

Buitenspel
Maar ook zijn tien collega’s kwam zeker in de eerste helft tot weinig uitzonderlijke daden. En wie de Uien met enige regelmaat ziet spelen zal de wenkbrauwen gefronst hebben bij de constatering dat zelfs Bram Ros in buitenspelpositie werd afgefloten. Na een half uur komt Masies Artien min of meer opstomen vanuit de achterhoede. Maar zijn afstandsschot mist de nodige kracht, daar waar afspelen op een vrijstaande Dani van der Moot vanaf de tribune in ieder geval logischer leek. Het is één van de weinige mogelijkheden.

Foto: Hans Heemskerk

Eerste schot in blessuretijd
Waar Nederland een dag eerder nog in de ban van Eunice valt er vandaag op het veld weinig stormachtigs te beleven. Wel landt een voorzet door enige tegenwind precies boven op de lat. Het is het gevaarlijkste moment van de thuisploeg in de eerste helft. De bezoekers stellen daar eveneens weinig wapenfeiten tegenover. Rob Zandbergen probeert Jeroen Spruijt diep richting het doel te sturen maar wordt gestuit. Het eerste schot op doel valt te noteren wanneer er al 45 minuten op de klok staan. Het is Dani van der Moot die zijn schot van afstand over de lat ziet gaan.

Foto: Hans Heemskerk

Kansjes Rijnsburg
Aan het spelbeeld verandert weinig in het tweede bedrijf. Jeroen Spruijt kopt onder een vrije trap van Furhgill Zeldenrust door. Terwijl een katachtige reactie van doelman Mike van de Meulenhof de 0-1 van Dani van der Moot in de weg staat. Dezelfde doelman staat ook op de juiste plek bij een kopbal van Dennis van der Plas. Trainers mogen graag aangeven dat hun team goed stond – en dat is in dit geval ook zo. De geel-zwarten geven ook niet of nauwelijks iets weg.

Foto: Hans Heemskerk

Code rood
Met nog ruim een kwartier op de klok zit de wedstrijd er Nizar Mekkaoui na dertien minuten alweer op. Een rode kaart is zijn deel na een overtreding op Bert Koomen. Het is niet hard maar het is een schoppende beweging waarmee hij de beste van man van Rijnsburg onderuit tikt. Het voetbal wordt vervolgens door Rijnsburgse Boys met een man meer tot een geduldspelletje gepromoveerd. Maar het zorgvuldig zoeken naar de vrije man duurt vaak te lang en wordt te vaak niet goed uitgevoerd zodat een interceptie van de thuisploeg het einde betekent van het schaakspel.

Foto: Hans Heemskerk

Nog even wachten
Ook met een man meer op het veld weet Rijnsburgse Boys de opening niet te vinden. Een hakballetje kan soms heel verrassend en effectief zijn. Maar in deze fase van de strijd leidt het jammer genoeg alleen tot balverlies. En een klein beetje geluk ontbreekt daarnaast ook nog eens. Een afstandsschot wat rakelings over gaat in plaats van net nog een beetje te dalen, een voorzet waar een inglijdend been net te laat komt om een bal binnen te tikken. Op de eerste goal van 2022 moeten we dan nog maar even wachten.

Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys 0–0

Scheidsrechter: de heer S.P.M. Teuben
Toeschouwers: 1.000

Rode kaart Kozakken Boys: Nizar Mekkaoui
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Rob Zandbergen, Jeffrey Jongeneelen, Robbert Olijfveld

Opstelling Kozakken Boys: Mike van de Meulenhof, Stephen Warmolts, Frenk Keukens, Leon Bot (86. Sven van Ingen), Mark Veenhoven (60. Nizar Mekkaoui), Jeffrey van Nuland, Gwaeron Stout, Elvio van Overbeek, Thomas Marijnissen (60. Yasin Ouja) en Tarik Fagrach (81. Johny Lommers)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Michael Bekkers, Rob Zandbergen, Masies Artien, Dennis van der Plas, Bert Koomen, Roderick Gielisse (83. Bram de Bruin), Jeroen Spruijt, Bram Ros, Jeffrey Jongeneelen (83. Robbert Olijfveld), Dani van der Moot en Furhgill Zeldenrust