outhands

Kort interview met Michel van Kasteren

Zoals u in het nieuwsbericht van 21 april heeft kunnen lezen is doelman Michel van Kasteren volgend seizoen nieuw in de Rijnsburgse selectie. We stellen Michel even kort aan u voor.

 Naam: Michel van Kasteren
Geboortedatum: 18 februari 1982 (25 jaar)
Woonplaats: Den Haag
Werk/studie: verkoop buitendienst Nashua Tec
Vorige clubs: alleen Quick (uit Den Haag)
Aantal seizoen bij Quick (in het eerste elftal): 3
Positie: doelman

Michel, wat zegt Rijnsburgse Boys jou?
‘Rijnsburgse Boys is één van de grootste amateursclubs van Nederland. Vorig seizoen kampioen geworden en ook dit jaar is de kans groot dat de ploeg kampioen wordt. Het is een constante club, met een prachtige tribune, een fanatieke achterban, een grote jeugd en een damesafdeling. Ik was aanwezig tijdens de thuiswedstrijd tegen Ter Leede en zaterdag heb ik een helft gezien uit bij Vitesse Delft’.

Je voetbalt al vanaf je zevende jaar bij Quick. Is het een grote stap om de vereniging te verlaten?
‘Ik heb het altijd zeer goed naar mijn zin gehad bij Quick. Op sportief gebied ben ik echter toe aan een nieuwe uitdaging en als Rijnsburgse Boys dan komt is de keuze snel gemaakt’.

Een aantal jaar geleden heeft Quick in de zondaghoofdklasse gespeeld, heb je dat nog meegemaakt?
‘Dat is 6 jaar geleden en ik was toen doelman van Quick A1. Ik heb in dat seizoen wel 6 keer op de bank gezeten en heb het dus zijdelings meegemaakt. Dit jaar maken we met Quick nog kans om de nacompetitie te halen. We staan derde in de zondag 2de klasse en als we aankomend weekend winnen spelen we nacompetitie’.

Wel eens tegen Rijnsburgse Boys gespeeld?
‘Nee nog nooit. In het begin van dit seizoen hebben we voor de beker uit tegen Quick Boys gespeeld en daar wonnen we met 2-3. Winnen van Quick Boys schijnt goed te liggen in Rijnsburg 😉 ‘.

Wat voor soort doelman ben je?
‘Ik ben van origine een lijnkeeper. Ik ben sterk in 1 tegen 1 situaties. Ik ben me echter meer gaan ontwikkelen, o.a. werken aan het onderscheppen van voorzetten en achter de verdediging spelen’.

Wat zijn je verwachtingen voor komend seizoen?
‘Ik zie uit naar deze nieuwe stap in mijn sportieve ontwikkeling. Verder weet ik het nog niet. Na 18 jaar Quick laat ik het maar op me af komen’.