Nico Glasbergen

Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys 4-0 (2-0) – VERSLAG

Je hebt er van die middagen bij… Verdiend verliezen, spelers die (ver) onder de maat spelen, veel te veel ruimte weggeven, persoonlijke fouten die fataal zijn en blessures oplopen. Het zat allemaal verpakt in één waardeloze zwarte middag, de zoveelste al in de laatste weken. Het gaat overduidelijk niet goed met onze boys. De blessures beginnen zich op te stapelen. De scherpte is soms ver te zoeken. Er werd in de laatste vier wedstrijden één schamele goal gescoord. En zo kunnen we wel even doorgaan. Er valt nauwelijks iets positiefs te noemen en de stemming langs de kant was soms zelfs wat lacherig en gelaten. Dit gaat niet goed. Dat ziet iedereen. De hamvraag is: wat doen ze er aan ? Tip: niet zo beginnen als in de eerste vijfentwintig minuten. Toen werd de ellende gezaaid die heel snel een negatieve uitwerking had.

Foto: Hans Heemskerk

Max Veerman van HFC moet zich in luilekkerland gewaand hebben, in de eerste helft. De rechterflankspeler van HFC kreeg zeeën van ruimte en kon zo zijn kwaliteiten prinsheerlijk etaleren. Het stond duidelijk niet goed aan Rijnsburgse kant, waarbij HFC constant met vier man diep stond om de flanken open te houden. Dat lukte prima. Vrijwel al het gevaar ontstond in de eerste helft aan onze linkerkant. Mark Mieras moest de kersverse vader Rob Zandbergen daar vervangen, maar had duidelijk nog wat last van plankenkoorts. De jonge linksback speelde ongelukkig en moest waarschijnlijk iets te vroeg voor de leeuwen worden geworpen. Zo profiteerde Cas Dijkstra van fouten aan die kant en maakte al vlotjes de 1-0. Die 1-0 had al kunnen vallen, toen Zonneveld uit zijn goal kwam en hij mazzel had dat de lob net naast de voor hem goede kant van de paal viel.

Foto: Hans Heemskerk

Foutenfestival
Het werd er daarna niet beter op. Desondanks had Dani van der Moot een heel aardige mogelijkheid op een goal, maar hij wist slechte een schampkopbal te produceren. De goede voorzet was van Asante. Waarschijnlijk het beste wat Asante in deze wedstrijd liet zien. Het was schraal vergeleken bij wat HFC kon doen. En het zal niet verbazingwekkend zijn dat juist de uitblinkende Max Veerman de 2-0 maakte. Zijn schot in de verre hoek was schitterend, maar oh oh waar was de druk op de bal ? In geen velden of wegen te bekennen. Dat was sowieso een manco van de Uien in de eerste helft. En toen moest tot overmaat van ramp Jeroen Spruijt ook nog eens geblesseerd het slachthuis verlaten. Die kan op het blessurebankje plaats nemen naast Ros en de Bruin. HFC sneed in de eerste helft gelijk een warm mes door de boter.

Foto: Hans Heemskerk

Tweede helft
Tijd voor een vaatje peper. Trainer Lagendijk greep in en bracht Koomen voor Mieras, waardoor Walraven naar links verhuisde. Ja, het was wat gepeperder in de tweede helft. Dat mocht wel ook. Rijnsburgse Boys probeerde het zeker wel, toonde meer lef en druk en de invalbeurt van Ilias Kariouh mag zeker geen mispeer genoemd worden. De getructe Hagenaar probeerde tenminste wat en dat lukte ook vrij regelmatig. Maar… je hebt wel een goal nodig natuurlijk. Daar kreeg Kariouh de ultieme kans op, maar hij mikte recht op Michaelis, die de laatste man was voordat de goal leeg was. En toen er een vermeend penaltymoment, Zeldenrust werd onreglementair gestuit, niet werd bestraft, voelden de aanwezigen de bui al hangen. De 3-0 was dichterbij dan de 2-1 en zo geschiedde. Klaver verspeelde knullig de bal, waarna de kleine wendbare Bouchnafa Van der Meer uitspeelde en Zonneveld verschalkte. Het was de genadeklap die de Uien in de gevarenzone brengen. Gezien het spel en de resultaten van de laatste maand, zullen ze daar nog wel even verblijven. En dat is zorgelijk.
Oh ja, het werd ook nog 4-0. Dat kon er ook nog wel bij…

Foto: Hans Heemskerk

Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys 4-0 (2-0)
Scheidsrechter: de heer S.C.A. van Zuilichem
Toeschouwers: onbekend
Scoreverloop:
16’ 1-0 Cas Dijkstra
24’ 2-0 Max Veerman
81’ 3-0 Yassine Bouchnafa
87’ 4-0 Ruben Heeremans

Opstelling Koninklijke HFC: Mitchel Michaelis; Ruben Heeremans, Rano Burger (86. Desevio Payne), Thomas Rier, Danny Ramdjanamsingh (85. Redouan Taha); Joas Kors, Gerry Vlak, Jacob Noordmans (89. Xander van den Berg), Max Veerman; Cas Dijkstra (71. Yassine Bouchnafa), Levi de Wilde (71. Roy Castien).
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld; Mark Mieras (46. Bert Koomen), Dennis van der Plas, Robin van der Meer, Daan Walraven; Roderick Gielisse (84. Lesley Bakker), Nino Klaver, Jeroen Spruijt (30. Ilias Kariouh); Furhgill Zeldenrust, Dani van der Moot, Delano Asante.