outhands

KNVB wil degradatie naar hoofdklasse uitstellen

 Bron Voetbalopzaterdag.com

Als het aan de KNVB ligt, blijft de eerste divisie ook dit voetbaljaar een gesloten competitie. Henk Kesler, directeur van de nationale voetbalbond, sprak maandag na afloop van de algemene vergadering betaald voetbal de wens uit dat er pas in het seizoen 2009/2010 een promotie- en degradatieregeling tussen de amateurs en het profvoetbal komt.

De KNVB spreekt de komende maanden nog met vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal. Formeel heeft namelijk één amateurclub na dit voetbaljaar al het recht om te promoveren naar de eerste divisie. Kesler: “Ik ga ervan uit dat we in februari zeker weten of de degradatieregeling uit de eerste divisie pas in het seizoen 2009/2010 wordt ingevoerd.”

Met het uitstel is Kesler gezwicht voor protesten van de clubs uit de eerste divisie. Zij zijn in principe niet tegen een degradatieregeling, maar willen die gekoppeld zien aan de invoering van een topklasse in het amateurvoetbal. De amateurclubs besloten in het voorjaar tot nader onderzoek naar een nieuwe opzet van de competitiestructuur, maar deden toen wel de handreiking om een club uit de eerste divisie al volgend seizoen op te vangen.

In de wandelgangen duiken steeds meer geruchten op dat het KNVB de komende maanden met een nieuw voorstel komt, dat voorziet in de invoering van twee topklassen. Eén voor het zaterdagvoetbal en één voor het zondagvoetbal.