outhands

Knieblessure is einde voetballoopbaan voor Aboikoni

 Door een knieblessure komt Frank Aboikoni dit seizoen niet meer in actie voor Rijnsburgse Boys. Het betekent meteen het einde van de voetballoopbaan van de 37-jarige aanvaller, die eerder al aangaf na dit seizoen te stoppen met voetballen op het hoogste niveau. Op 18 februari, in de thuiswedstrijd tegen Noordwijk, moest Aboikoni zich in de 42e minuut geblesseerd laten vervangen. Op de operatietafel werd enkele dagen later een deel van de kapotte meniscus uit de rechterknie verwijderd. Toen kwam echter ook een beschadigde kruisband aan het licht, die zo’n acht jaar lang onopgemerkt is gebleven. Een tweede operatie is noodzakelijk, maar het herstel daarvan duurt te lang om dit seizoen nog te kunnen voetballen. “Het is vervelend om op zo’n manier afscheid te moeten nemen, maar het kwam ook weer niet als een klap”, aldus Aboikoni maandag in het Leidsch Dagblad.

Aboikoni heeft twee seizoenen deel uitgemaakt van de Rijnsburgse selectie. In de zomer van 2004 komt hij op 35-jarige leeftijd van Huizen naar Rijnsburgse Boys. In de eerste competitiewedstrijd komt hij in de 70e minuut in het veld voor Frank Zinhagel. Aboikoni speelt dat seizoen 21 wedstrijden, waarin de vleugelaanvaller vijf keer scoort. Zijn eerste doelpunt valt in de derde wedstrijd, thuis tegen Huizen (4-2), als hij in de zesde minuut de score opent. In het seizoen 2005-2006 maakt Aboikoni, hetzij als basisspeler of als invaller, tot en met de wedstrijd tegen Noordwijk elk duel zijn opwachting in het eerste elftal. In de thuiswedstrijd tegen Kloetinge (3-1) op 10 december scoort hij in blessuretijd zijn enige treffer van het seizoen.

Na 39 competitiewedstrijden, waarin hij 6 keer scoort en geen enkele gele of rode kaart ontvangt, neemt Rijnsburgse Boys afscheid van een sympathieke speler. Frank bedankt en sterkte met het herstel!