Bram van Egmond

Kevin Winter stopt bij Rijnsburgse Boys

Kevin Winter heeft bekend gemaakt dat hij aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van Rijnsburgse Boys en een overstap maakt naar Fc Lisse. De middenvelder, die al jarenlang bekend staat als een van de beste voetballers in de Topklasse, beëindigt dan een periode van vier seizoenen in het keurkorps van trainer Niek Oosterlee. Bestuur en technische staf hebben begrip voor de beweegredenen van Kevin en wensen hem veel succes in de toekomst.

Kevin Winter

In een reactie gaf Kevin het volgende aan:
“Tot 2 maanden geleden was de planning om helemaal te stoppen met prestatievoetbal. We hadden een slechte periode en als je een jaar of 20 ben stap je daar misschien makkelijk overheen, maar ik ben al 35 en dan verlies je het plezier sneller. Nu zijn we een flinke periode en een aantal overwinningen verder en daardoor is het plezier weer teruggekomen. Ik wil nog wél graag blijven voetballen. Ik heb het nu ook gewoon weer heel goed naar mijn zin in Rijnsburg, maar mijn gezinssituatie maakt echter dat ik niet bij Rijnsburgse Boys kan blijven voetballen. Zoals jullie weten heb ik een tweeling van 4 jaar. Die gaan volgend seizoen waarschijnlijk vervroegd over naar de F-pupillen, waardoor ze ook doordeweeks zullen gaan trainen. En op de maandag gaan ze zwemles volgen. We hebben ook nog een kleintje en mijn Jeanet is actief in de Gemeenteraad. Hierdoor is de trainingstijd bij Rijnsburg voor mij niet meer te doen. Ik kan gewoon niet meer om kwart over zeven op het veld staan. Na overleg thuis heb ik besloten om me aan te melden bij FC Lisse met de vraag of ze eventueel nog een plekje zouden hebben in de selectie. 1e of 2e elftal is daarbij voor mij niet belangrijk. Wat meespeelt is dat ik bij Lisse nog steeds veel vrienden heb, ook buiten het voetbal om. Het is lekker dichtbij en bovendien traint Lisse pas om acht uur. Lisse heeft positief gereageerd en als ik nog belangrijk kan zijn voor Lisse, dan zou dat mooi zijn.”
Verder zegt Kevin: “Mijn vertrek bij Rijnsburg heeft totaal niets met de club, begeleiding en selectie te maken, maar is het puur een beslissing voor het gezin. Ik ben vier jaar geleden heel bewust naar Rijnsburg gekomen, om weer met Niek Oosterlee te kunnen werken. Zijn voetbalopvattingen en die van mij zijn exact gelijk. Dat was al mooi in onze tijd samen bij Lisse en nu in Rijnsburg weer. Niek is een voorstander van het 4-3-3 systeem en dat past ook goed bij mij. Lekker aanvallend. Het is echter wel bijzonder dat ik de meeste prijzen heb gewonnen bij Vogels in een 4-4-2 systeem, maar dat neemt mijn voorkeur niet weg. Ook daarvoor hoef ik niet bij Rijnsburg weg.”
“In mijn tijd bij Rijnsburg heb ik ook een goede band opgebouwd met andere mensen binnen de club. Staf, begeleiding, bestuur, sponsors, supporters, ik heb echt het gevoel dat ik met mensen een band heb opgebouwd. Het vertrek is dan ook niet makkelijk. Ik ben er trots op dat ik zowel door de supporters als door de sponsors meerdere keren tot speler van het jaar ben uitgeroepen. Het is natuurlijk wel jammer dat ik tot nu toe met Rijnsburgse Boys geen prijs heb kunnen pakken. In mijn tweede seizoen waren we heel dichtbij, het scheelde maar een puntje. Dit jaar begon slecht, maar het zou nog mooi kunnen worden. We zitten nu in een goede serie. Aan de andere kant, twee keer verliezen en we staan weer tiende.”

foto-22

Wat zijn tips voor Kevin aan Rijnsburgse Boys, vroegen we hem:
“Rijnsburg moet doorgaan op de ingeslagen weg. Er is een goede basis gelegd voor een nieuwe ploeg. De nieuwe groep is dit jaar gegroeid, begint er nu echt te staan, is lekker aan het voetballen en begint resultaten te behalen. Rijnsburg heeft jaren gedraaid met een gouden generatie, maar ik verwacht dat dat nu weer gaat gebeuren. Als ik 5 jaar jonger was geweest, had ik dat graag meegemaakt, maar nu denk ik dat Rijnsburg met jongere spelers dan ik moet gaan door bouwen. Het is ook wel een flinke verzameling persoonlijkheden die Rijnsburg heeft verzameld dit jaar. Die hebben een eigen mening, maar als je daar een team van weet te smeden, dan kun je daar heel ver mee komen. De technische staf is op de goede weg. Je bent natuurlijk afhankelijk van veel dingen, maar er is een basis voor mooie tijden.”
Kevin vervolgt: “Als je kiest voor zo’n nieuwe groep, dan moet je de trainer ook de kans geven voor een langere periode. Als ik het voor het zeggen zou hebben, dan zou ik deze trainer de ruimte geven om aan een volgende kampioensploeg te bouwen. Hij heeft bewezen dat hij dat kan.”
Kevin geeft tot slot aan: “Ik heb bij meerdere clubs gevoetbald waar de zaakjes voor de spelers goed op orde waren en ook Rijnsburgse Boys doet dat heel goed. Rondom het eerste elftal is het gewoon een profclub. Alles wordt voor ons geregeld, je hoeft gewoon zelf niks mee te nemen.”
“Ik bedank al mijn voetbalvrienden bij Rijnsburgse Boys hartelijk voor de mooie tijd bij de club en hoop op een waardig afscheid met nog 9 mooie potjes (en de wonderen zijn de wereld nog niet uit)!!!”
Wij bedanken Kevin hartelijk voor zijn waardevolle inbreng bij Rijnsburgse Boys. Dat heeft tot nu toe nog niet geleid tot een echte prijs, maar het seizoen is nog niet ten einde!