Karly van Duivenvoorde

Kevin Lamboo de nieuwe Justin Bijlow?

Enige tijd geleden hoorde ik dat de keeper van Rijnsburgse Boys JO13-5 ook in het Nederlands Elftal O15 speelt! Dan wil ik daar het fijne van weten en ben ik langs gegaan bij de familie Lamboo. Hun oudste zoon Kevin heeft CP. CP staat voor Cerebrale Parese en is een medische term voor mensen met een hersenverlamming. Of aangeboren hersenletsel. Kevin heeft bij zijn geboorte een zuurstoftekort gehad, wat zich na een maand of 8 uitte omdat hij zich niet kon omdraaien. Steeds viel hij om, zodra hij ging staan en zo ging ‘het balletje rollen’ en bleek Kevin dus CP te hebben.

Maar dat weerhield hem er niet van om te gaan voetballen en als 4-jarige begon hij bij Rijnsburgse Boys in de Uitjes, met zijn vader Ferry als trainer. Voetballen vind hij fantastisch, maar keepen vond hij nog leuker. En dan wordt je dus keeper en volg je alle keeperstrainingen die je kan ondergaan en wordt je dus ook steeds beter! De KNVB organiseert 1x per jaar een Open CP-dag, waar alle kinderen met CP van harte welkom zijn. Het is een selectiedag en daar lopen voldoende voetbalkenners die de spelers en keepers beoordelen. En op 10-jarige leeftijd viel Kevin op. Sowieso zijn er niet heel veel keepers met CP, maar van die het hebben viel Kevin erg op. Fanatiek. Gedreven. Nooit willen verliezen. Winnaarsmentaliteit. Dat heeft hij 24-uur per dag, aldus zijn moeder Monique.

“Je moet eens gaan staan. Al je spieren in armen en benen aanspannen en dan gaan lopen. Laat staan rennen en voetballen. Dat voelt Kevin dus de hele dag”. Ze vervolgt: “Kevin heeft energie voor 10, maar het houdt een keer op. Dan kan zijn lichaam niet meer en moet hij rusten. Sinds kort heeft hij ook een rolstoel en hij voelt zelf als hij niet meer kan en gaat dan zonder problemen in de rolstoel zitten en laat zich lekker rond rijden”.

Hij zit in de laatste weken van groep 8 op De Schakel en gaat komend schooljaar naar het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Hij heeft advies HAVO/VWO en dat is ook uniek voor iemand met CP. Hij leert heel makkelijk en kan zich echt focussen, mits men zegt wat te doen. En dat gebeurt op school, dus hij kijkt zeker uit naar zijn nieuwe school.

Voor de winterstop trainen ze 4x in Zeist en ook na de winterstop nogmaals 4x. Dan wordt er telkens geselecteerd op kwaliteit en Kevin zit nu al 3 jaar in het Nederlands CP Elftal O15. De volgende stappen zijn O18, O23 en het uiteindelijke doel is het A-team. Op de vraag waarom? antwoord Kevin: “Ik wil heel graag interlands spelen op EK’s en WK’s, maar dat kan alleen in het A-team. In de andere categorieën zijn maar weinig landen met CP-teams, dus trainen we nu alleen maar”.

Kevin is enorm fan van Rijnsburgse Boys en Feyenoord. Dus de afgelopen weken waren intens voor hem. Want ook de JO13-5 kon op de laatste dag nog kampioen worden. Dat lukte helaas net niet. Kevin gaat met vader Ferry altijd naar de thuiswedstrijden op Middelmors en ook uit is hij fanatiek aanwezig. Staat dan achter het doel met zijn vrienden en zingt uit volle borst mee! Komend seizoen gaat Kevin in de JO14 spelen en hij hoopt op hele goede keeperstrainers!

Kevin (en ouders) het was leuk om je te kunnen spreken en je doelen voor ogen te zien. We wensen je namens Rijnsburgse Boys heel veel succes in het vervolg van je carrière en hopen van harte op het hoogst haalbare voor je, in gezondheid!