karly

Keep(st)ers worden elke training beter

Na mijn derde avond op Middelmors is het handig om mezelf voor te stellen.

Sinds kort ben ik op woensdagavond bezig met keep(st)ers van Rijnsburgse Boys. Het geven van keeperstraining is één van mijn passies.
Alweer heel wat jaren heb ik een keepersschool, waar wekelijks keep(st)ers uit een brede regio trainen. Het werken met keep(st)ers, van alle leeftijden en niveaus, geeft mij energie en voldoening. Ik geniet ervan als een keep(st)er het beste uit zichzelf haalt en groeit tot het hoogste niveau, dat voor hem/haar haalbaar is. En ja, zonder plezier gaat dit niet lukken. Geduldig, soms streng, maar altijd met een lach dat kenmerkt mezelf.

Toen Huig den Hollander mij benaderde, moest ik wel een tijdje nadenken. Maar uiteindelijk is de keeperstraining bij Rijnsburgse Boys goed te combineren, op de terugweg vanuit de zaak in Lisse naar mijn woonplaats Steenbergen.
De start bij Rijnsburgse Boys voelt goed. Wat een enthousiaste keep(st)ers en een goede/fijne ondersteuning vanuit het jeugdbestuur. Het toegankelijk maken van de keeperstraining voor alle keep(st)ers vind ik een mooie doelstelling, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.

Na de eerste trainingen waarin ik de keep(st)ers heb leren kennen, gaan we vanaf volgende week aan de slag vanaf de basis. Tijdens de training staat het aanvallen van de bal centraal. Oftewel het zo vroeg mogelijk in balbezit komen. Omdat aandacht en begeleiding belangrijk is voor de ontwikkeling van iedere keep(st)er, ben ik blij dat we vanaf volgende week met drie trainers de keeperstraining gaan invullen. Dit dankzij de hulp van twee (selectie-)keepers van Rijnsburgse Boys, die door Dick Blom zijn benaderd. We trainen in drie groepen, met in totaal nu al zo’n 20 keep(st)ers

Wil je ook deelnemen aan de keeperstraining? Dat kan! Meld je dan aan via Dick Blom of de jeugdcommissie. En wie weet, zien we elkaar binnenkort op Middelmors.
Dion van der Sterren
PS. Ook extra keeperstrainers/-sters zijn meer dan welkom, om alle deelnemers de juiste aandacht te kunnen geven. Ook die moeten zich aanmelden bij Dick Blom