karly

Keepersclinic geslaagd

Vrijdag 30 september werd de eerste Keepersclinic van dit seizoen gehouden. Henk Postma, keeperscoördinator, had deze clinic georganiseerd samen met het keepershandschoenmerk ONE. Richard van Nieuwkoop en Roy Tijsterman, van de selectie van Rijnsburgse Boys, hielpen graag een handje mee.
Alle jeugdkeepers, van klein tot groot, waren hiervoor uitgenodigd en zij kwamen ook massaal opdagen. In totaal waren er zo’n 25 keep(st)ers aanwezig. Er waren flink wat oefeningen uitgezet op veld 2 en alle keepers werden verdeeld in groepjes van ongeveer 4 keepers door de aanwezige jeugdkeeperstrainers. Vol  fanatisme werd er door de keep(st)ers meegedaan aan alle oefeningen, waarbij er af en toe even werd ingegrepen door de trainers als het niet helemaal ging zoals het hoorde. Ook Richard en Roy gingen enthousiast met een groepje aan de slag.
Af en toe hoorde je de kinderen wel ‘klagen‘ over het veld, want modder zijn zij niet meer gewend! En dat je dan ook nog vies kan worden, hoort toch echt wel bij het keepersvak! Na ongeveer 3 kwartier waren alle keep(st)ers flink afgepeigerd en mochten zij aan de kant gaan zitten om te genieten van een demonstratie van de ‘grote’ keepers. Richard van Nieuwkoop trainde, samen met Henk Postma, Roy Tijsterman van het tweede en Alessandro Kwant van de A1. Dat ging er ook zeer fanatiek en hard aan toe onder de aanmoedigingen van alle jeugd en ouders, die natuurlijk waren meegekomen met hun toppers. Zo konden zij ook zien wat er allemaal getraind wordt en dat kan er flink aan toe gaan; Roy en Alessandro waren aan het eind dan ook aardig ‘gesloopt’!
Aan het eind van de clinic konden alle keepers een bestelling doen voor hun eigen handschoenen bij de vertegenwoordiger van ONE, die goede adviezen gaf betreffende het soort handschoen dat de keep(st)er nodig had.
Jongens en meisjes bedankt voor jullie inzet en aanwezigheid, want juist dat maakte de avond zeer geslaagd Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Richard, Roy en Alessandro willen wij ook hartelijk danken bij deze.
Met sportieve groet,
De (jeugd-)keeperstrainers