Jeugdcommissie

Keepers: “Trainen doen we niet zomaar”

In oktober 2020 zijn we gestart met keeperstraining voor zo’n 12 keepers, in verschillende leeftijden van 9 tot 19 jaar. Dat groeide al snel uit naar meer. Op dit moment hebben zo’n 20 keepers zich aangemeld voor de keeperstrainingen op woensdagen. Doelstelling van Rijnsburgse Boys is: keeperstraining voor alle keepers (jongens/meiden), van alle leeftijden. Met 20 keepers is het voor Wim Heemskerk en Dion nu flink aanpoten. Aandacht voor alle keepers is belangrijk, want dat verdient iedere keeper. Hulp en ondersteuning is dan ook meer dan welkom! Wil jij graag helpen en jezelf ontwikkelen als keeperstrainer? Laat dit dan weten aan Dick Blom! Je bent van harte welkom en er ligt dan ook een paar top keepershandschoenen voor jou klaar!

Herhalen, herhalen, herhalen …. dat zorgt voor het aanleren van technieken, vaardigheden en automatismen. Want op zaterdag tijdens de wedstrijd telt voor jou als keeper dat tegenhouden op nummer één staat en denk je tijdens jouw actie niet aan de training, maar maak je jouw eigen keuzes. Vaak gaat dit goed, soms wat minder en heb je een leermoment. Dat is mooi want daar word je als keeper alleen maar beter van. Om de spanning van de wedstrijd na te bootsen tijdens de training, gebruiken we moderne trainingsmaterialen. Hiermee kunnen we spelsituaties trainen en variatie in de oefeningen aanbrengen. Alle facetten van het keepen komen terug in de keeperstraining zoals het vangen, hoge ballen, vallen, tippen, overpakken, één tegen één situaties, positie in het doel bij spelsituaties en nog veel meer!

“Trainen doen we niet zomaar, Dick!”, geeft Dion aan. “De trainingen zijn methodisch opgebouwd. Op zaterdagochtend vroeg, voor de voetbal van onze zoons die beiden ook keeper zijn, begint de voorbereiding al op de keeperstraining. Terugkijken op de afgelopen training(en). Van welke onderdelen hebben we de basistechnieken getraind en van welke nog niet? Wat ging goed en wat kan beter? En dan kijk je niet alleen naar de prestaties van de keepers, maar ook die van de uitgewerkte oefenvormen en uiteraard onszelf als trainers”, licht hij verder toe.

Na de voorbereiding, begint de training op dinsdagavond met het inladen van ballen en materialen. En dan op woensdag zijn we om 17.00uur op sportpark Middelmors voor de keeperstrainingen. De oefeningen uitzetten met Wim Heemskerk en daar komen de eerste keepers alweer aan. Zoals iedere week met een glimlach en rondkijkend naar de uitgezette oefeningen. Wat gaan we vandaag doen? Eerst even een praatje over afgelopen zaterdag. Hoe ging de wedstrijd? En daarna aan de slag ….. met aan het eind van de training nog een spelletje. Rond 20.15uur zitten de trainingen erop. Spullen verzamelen, de auto laden en dan koers zetten naar huis ….. . Moe en voldaan maar ook weer vol energie voor de volgende training. Het plezier van de keepers, de twinkeling in de ogen van een keeper die een actie heeft gedaan, waarvan hij of zij dacht dat het niet mogelijk was. Dat is iedere keer weer de mooiste waardering om te ontvangen! Op naar volgende week!

Zijn er nog keepers of keepsters die geen keeperstraining krijgen, maar dit wel graag willen? Bij Rijnsburgse Boys kan dat; meld je aan via email en vermeld daarin je naam, leeftijd en in welk team je keept! Dan krijg je daar een reactie op en ben je op woensdagen van harte welkom!

En tot slot nogmaals het verzoek aan welwillende ouders, spelers, speelsters en wie-dan-ook: we zoeken hulp bij de trainingen! Meld je daarom via hetzelfde mailadres aan bij Dick Blom!