Maryléne Hogewoning

Keeper Wesley Zonneveld verlengt zijn contract met twee jaar

Na Daan Walraven is keeper Wesley Zonneveld de tweede speler van de A-selectie die zijn verblijf bij de Uien verlengt. Zonneveld (31) zet zijn handtekening onder een contract van twee jaar en daarmee blijft hij verbonden aan Rijnsburgse Boys tot medio 2026.

Wesley Zonneveld kwam in 2020 over van Scheveningen. Inmiddels is de keeper aan zijn vierde seizoen bezig bij Rijnsburgse Boys. Na de coronatijd en periodes van blessureleed is Wesley inmiddels een vaste post in de basisopstelling. Vorig seizoen heeft Zonneveld vrijwel alle wedstrijden gespeeld, dit seizoen heeft hij tot nu toe elke competitiewedstrijd onder de lat gestaan bij de geel-zwarten.

“Rijnsburgse Boys past het beste bij mij, dat heeft voor mij de doorslag gegeven voor de contractverlenging”, reageert Wesley. “Ik heb het naar mijn zin bij Rijnsburg: we hebben een gezellige groep en het is een mooie club om voor te mogen spelen. Toen ik hoorde dat de club ook graag met mij door wilde, werd mijn keuze langzaam duidelijk: ik wil nog een tijdje bij Rijnsburgse Boys blijven.”

Afwegingen
Toch was de beslissing door Wesley niet meteen gemaakt: “Ik werd al eerder benaderd door Gerrit Paauw om mijn contract te verlengen, maar daar wilde ik eerst even over nadenken. Je hoopt natuurlijk dat we, in die periode van nadenken, meer punten zouden pakken na onze stroeve start. Dat is helaas nog niet het geval. Wel zien we een stijgende lijn in ons spel en dat is ook belangrijk.”

“Maar niet alleen de situatie bij de club telt mee in zo’n beslissing”, legt Wesley uit: “Ik ben pas vader geworden van een dochter, dus de vraag blijft altijd of je het voetbal met je gezin en werk kan blijven combineren. In het begin werd het me door weinig slapen, ook op wedstrijddagen, niet makkelijk gemaakt. Gelukkig gaat het nu beter. Het zou leuk zijn als Mila, wanneer ze wat ouder en wijzer is, mij ziet keepen bij Rijnsburg.”

Bovenin meedoen
En wat betreft de komende seizoenen: “Ik denk dat het doel voor dit seizoen wel duidelijk is: we moeten zo snel mogelijk van de plek af waar we nu staan, terug naar het linkerrijtje. En de twee seizoenen daarna moeten we weer stappen naar de top gaan zetten. Ik heb met Telstar altijd onderin meegespeeld maar ik wil natuurlijk veel liever meedoen om de titel, net als vorig jaar. Uiteindelijk wil ik bij Rijnsburgse Boys met een prijs in handen staan.”