Bram van Egmond

Keeper Wesley Zonneveld: “In een kwartier ben ik op de club”

Wesley Zonneveld, tot medio 2020 nog doelman bij competitiegenoot Scheveningen, tekende afgelopen vrijdag een eenjarig contract bij Rijnsburgse Boys, met een optie op een tweede seizoen. Komende zomer maakt hij zijn opwachting op Middelmors. In verband hiermee spraken we met de nieuwe keeper.

Eerste doelman bij Scheveningen
Tot de zomer van 2019 was Wesley Zonneveld full-prof bij Telstar, waar hij acht seizoenen onder contract stond. Sinds september werkt de 27-jarige doelman als materiaalcontroleur bij KLM op Schiphol-Oost en is hij eerste keeper bij Scheveningen. “Veertig uur werken en driemaal in de week trainen, is fysiek best zwaar. Ik ben daarom blij dat ik nu een paar weken vrij ben, al komt dat voor Scheveningen minder goed uit, want we zijn aan een goede serie bezig.”
Acht jaar full-prof
Graag was Zonneveld nog steeds actief geweest in het betaalde voetbal, maar daar kwam deze zomer een einde aan. Wesley: “Ik was bij Telstar eerste doelman totdat ik door een zware blessure vijftien maanden uit de roulatie was. Daarna was ik een tijdlang reservekeeper. Vorig seizoen was ik opnieuw eerste doelman, maar drie wedstrijden voor het einde kreeg ik te horen dat de club niet met mij verder wilde. Ik hoopte een andere profclub te vinden, maar die kwam niet. Daarom heb ik uiteindelijk voor Scheveningen gekozen.”
Te veel reistijd
“Scheveningen is een mooie club,” vervolgt Wesley. “Ik heb het heel erg naar mijn zin en alles is er goed geregeld. Als ik om de hoek had gewoond, had ik er volgend seizoen nog gespeeld. Maar elke dag in de file staan, waardoor je veel tijd kwijt bent, breekt op. Na lang nadenken heb ik daarom besloten mijn contract niet te verlengen.”

Toen Rijnsburgse Boys zich meldde, hoefde de doelman, die in Heemskerk woont, niet lang na te denken. “Dat is op een kwartier rijden van mijn ouders in Lisse. Als ik daar eet, ben ik een kwartier later op de club. Dat is een grote vooruitgang. Bovendien is het een sportieve verbetering. Rijnsburg is een mooie club. Het speelt al jaren op het hoogste niveau en draait over het algemeen bovenin mee.”
In de jeugd van Lisse
Wesley Zonneveld kent Rijnsburg van zijn tijd in de jeugd bij FC Lisse, waar hij tot de A-junioren speelde, alvorens hij overstapte naar de A-jeugd van AZ, waar hij twee seizoenen speelde, waarna Telstar zich voor hem meldde. “In de jeugd was ik eerst veldspeler, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om keeper te worden. Dat is een goede keus geweest.”
Verwachtingen volgend seizoen
Wesley, afsluitend: “Rijnsburg is nieuw voor mij, afgezien van af en toe een wedstrijd die ik als toeschouwer heb gezien. Van de huidige selectie ken ik alleen Edo Knol, met wie ik heb samengespeeld bij Telstar. Het is nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over mijn verwachtingen voor volgend seizoen. Eerst het seizoen bij Scheveningen goed afmaken. Daarna hoop ik snel mijn draai te vinden bij Rijnsburgse Boys.”