Maryléne Hogewoning

Keeper Guus Zuidema blijft nog een jaar bij Rijnsburgse Boys

Na collega-keeper Wesley Zonneveld heeft ook Guus Zuidema besloten om zijn verblijf bij Rijnsburgse Boys te verlengen. Zuidema (27) heeft zijn handtekening gezet onder een contract van een jaar waardoor hij tot medio 2025 verbonden blijft aan Rijnsburgse Boys.

Zuidema is bij het team sinds 2022, daarvoor speelde hij bij zondageersteklasser SV Hoofddorp. Op dit moment is de keeper bezig aan zijn tweede seizoen bij Rijnsburgse Boys. Ondanks dat Zuidema twee seizoenen aan Rijnsburg verbonden is, heeft hij nog niet veel speeltijd gehad. Wel heeft hij vorig seizoen in de competitiewedstrijd tegen FC Lisse onder de lat gestaan en dit seizoen heeft hij de bekerwedstrijd tegen FC Groningen mogen keepen.

“Ik heb het gevoel dat er meer in zit dan wat ik tot nu toe heb kunnen laten zien bij Rijnsburgse Boys. En er is maar één manier om daar verandering in te brengen: mijn contract verlengen en langer voor Rijnsburg te blijven keepen”, reageert Guus op zijn contractverlenging.

Twijfels
“Die beslissing is niet zomaar gemaakt”, geeft Guus toe. “Bij de gesprekken met de keeperstrainers Hans Schot en Tim Orlowski, maar ook met Gerrit Paauw werd al snel duidelijk dat de club graag met mij doorwilde. De bal lag dus bij mij. Ik moest daar eerst goed over nadenken. Ik ben namelijk deze zomer verhuisd waardoor de reistijd, zeker op trainingsavonden als je met de spits te maken krijgt, flink is opgelopen. Het is natuurlijk de vraag of je dat wilt en kunt blijven combineren met je dagelijks leven.”

“Daarnaast ben ik natuurlijk niet eerste keeper; ik moest ook dit seizoen plaats maken voor Wesley Zonneveld. Ook al gun ik het Wesley, je wilt toch altijd meer minuten maken. Dit mocht ik dit seizoen doen door de bekerwedstrijd tegen FC Groningen te keepen. Je hoopt, zeker omdat die wedstrijd voor mijn gevoel goed ging, dat je die lijn kunt doortrekken naar eventuele volgende potjes. Maar die blijven tot nu toe uit. Dat zijn factoren die ook meewegen in de beslissing over een contractverlenging.”

Doelstellingen
Het doel voor de komende tijd bij Rijnsburgse Boys is duidelijk voor Guus: “Ik wil laten zien wat ik kan. De club ziet nu natuurlijk vooral Wesley Zonneveld staan, maar ik wil alle kansen aangrijpen om te laten zien dat Guus Zuidema net zo goed zijn plaats kan innemen. Dat zal dit seizoen moeten blijken door (toevallige) invalbeurten. En volgend seizoen in de voorbereiding heb ik weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Dan ga ik natuurlijk weer voor die basisplaats, want ik weet dat ik het kan.”