outhands

Katwijk

 De meeste burenruzies leiden hooguit tot een 1-koloms berichtje op bladzijde 3 van het Duin- en Bollenstreekkatern van het LD. De man in het blauw met het bonnenboekje kan het meestal wel alleen af. Maar Katwijk-Rijnsburgse Boys was van een ander kaliber waarbij de man in het groen met het bonnenboekje meer dan de rol van intermediair speelde. Althans, dat is in de pers veelvuldig terug te vinden.

Het Leidsch Dagblad laat daarom scheidsrechter Van der Scheer zelf aan het woord. “Het was ook geen optelsom en ik marchandeerde niet” vertelt hij over de gegeven strafschop. En over de rode kaart: “Ja, hij raakt hem ongetwijfeld met zijn schouder maar dat mag alleen in een duel om de bal. (..) En de bal was al weg. Als hij die overtreding niet maakt, staat de speler oog in oog met de doelman. Hij ontnam de aanvaller een scoringskans. De wedstrijd wordt door Robbert Minkhorst verder als een “Opwindende derby” bestempeld. Opwindend omdat volgens de verslaggever “in een zinderend slotoffensief (van beide ploegen) zowel gastheer als het bezoek aan het langste eind had kunnen trekken.”

In katwijk.nieuwsbron.nl ontdekten we een relatief nieuwe website die vanaf heden aan de favorieten is toegevoegd. Nico Mos is de auteur van het artikel wat begint met “Hoofdrol voor scheidsrechter bij Katwijk-Rijnsburg”. “Al vanaf de aftrap liet Rijnsburgse Boys zien uit het betere hout te zijn gesneden. Rijnsburg, dat over een fysiek sterke ploeg beschikt, liet de gastheer achter haar aanlopen, maar ondanks dat de bezoekers de bovenliggende partij waren, waren echte kansen (nog) niet aan hen besteed.” Een leuk verslag om via internet nog eens in zijn geheel na te lezen. Via de website is ook een fotoserie te bekijken van de hand van Wilco Devilee. Bij de collega’s van de website van vv Katwijk naast een geschreven wedstrijdverslag een 9 minuten durende terugblik aan de hand van een interview van Katwijk TV met trainer Cees Bruinink en Michiel van Dam. Met het antwoord op de vraag waarom Katwijk onvoldoende druk kon zetten. En het oorzakelijke verband tussen een rode kaart en een penalty wordt door de trainer van Katwijk toelicht. Het wedstrijdverslag begint met “Dorpsderby eindigt onbeslist”. Het gebruik van het eerste woord in deze kop zou eigenlijk een paar strafpunten op moeten leveren zolang de Rijnsburgers nog met het idee van een strijd binnen de gemeente leven. Maar aangezien deze buur ook als goede vriend te boek staat gelden er verzachtende omstandigheden. Het is gewoon een typefout zullen we maar zeggen dus laat maar, die puntenaftrek.

Kevin Winter laat zowel in de Voetbal International als bij Voetbal op Zaterdag optekenen dat er in zijn ogen geen overtreding aan de rode kaart van Benito Orlenski vooraf ging. De verslaggever van de website heeft het vervolgens over een ogenschijnlijk onschuldige schouderduw waarbij de overtreding binnen het strafschopgebied plaats vond. Verder veel aandacht voor de mening van beide trainers. Niek Oosterlee mijmert even over het wedstrijdverloop indien de wedstrijd 11 tegen elf gespeeld had kunnen worden. Om vervolgens realistisch te stellen dat hij gegeven de situatie kan leven met een 1-1 uitslag. In tegenstelling tot Cees Bruinink die eigenlijk even realistisch van mening is dat als er de laatste 10 jaar een kans was geweest om van de Boys te winnen het deze keer was geweest. Daarmee doelend op de opgelegde gemiste kansen is de slotfase. “Hier ben ik doodziek van”. Uiteraard wensen we hem van harte beterschap.

Op Westonline luidt de kop “Katwijk laat zege liggen in derby”. “Thuisploeg Katwijk deed zichzelf met een puntendeling te kort. “Ook in de tweede helft was Katwijk de bovenliggende partij”. En inderdaad, wie de samenvatting van TV West gezien heeft kan op basis van de tv-beelden die conclusie zomaar trekken. Op Topklasser wordt een andere mening geventileerd. ”In het restant van de wedstrijd kon Katwijk onvoldoende profiteren van de man-meer-situatie. Sterker nog; De Uien hadden het betere van het spel en kregen de beste kansen. Uiteindelijk hadden de geelzwarten er een strafschop voor nodig om langszij te komen. Kevin Winter benutte het buitenkansje: 1-1. In de slotfase van de wedstrijd waren er over en weer kansen, maar werd niet meer gescoord.”

En tot slot nog onze voorspelling voor volgende week: dan weer een artikel in De Telegraaf over Spakenburg.