Cor Spruijt

Katwijk – Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0)-VERSLAG

Na twee competitiewedstrijden waarin Rijnsburgse Boys met twee keer 1-1 gelijkspeelde, en de best aardige bekerwedstrijd tegen FC Groningen waren alle ogen nu gericht op de derby tegen Katwijk. De ziekenboeg bij Rijnsburgse Boys is inmiddels overvol en na de wedstrijd tegen FC Groningen kwamen daar ook nog Robin van der Meer en Sjors Kramer bij. Toch lukte het trainer Martijn Lagendijk om weer een prima basiself het veld in te sturen. Met daarbij de van een blessure teruggekeerde Daan Walraven.

Eerste minuut
De eerste minuut was misschien wel de meest enerverende van de wedstrijd. Het begon met een iets overspannen keeperstrainer van Katwijk die, door het uitdelen van andere hesjes, ervoor zorgde dat het hele mediateam van Rijnsburgse Boys het eerste doelpunt miste. Nadat de beste man terug wandelde naar de dug-out van Katwijk kreeg hij het vervolgens aan de stok met de trainer van Rijnsburgse Boys. Gelukkig wist hoofd medische staf Henk Jan den Haan erger te voorkomen. De snelle 1-0 voorsprong was een prima optreden van de gastheren in het veld. Het gedrag van de keeperstrainer was dat zeker niet.

Voorsprong
In de eerste minuut kwam Katwijk dus op een 1-0 voorsprong. Bij de eerste paal kreeg een Katwijk-speler de bal in het doel van keeper Zonneveld. Wesley werd behoorlijk gehinderd door een speler van Katwijk. Het leverde protesten op van de Uien maar scheidsrechter Bronsvoort keurde de goal goed. Een slechter begin konden we ons niet wensen. Het eerste schot op doel viel na elf minuten te noteren. Middenvelder Steff van Rooijen vond echter de Katwijkse doelman op zijn weg. Het was een van de spaarzame aanvallen van Rijnsburgse Boys die met een schot op het doel eindigde.

Druk
Doelman Wesley Zonneveld had het in de eerste helft bijzonder druk. Een schot van Des Kunst tikte hij knap uit het doel. In de 25ste minuut was het echter toch weer raak voor Katwijk. Een geweldig schot van Ruben Doesburg verdween achter doelman Zonneveld: 2-0. Met deze stand zochten beide teams ook de kleedkamers op.

Debuut
In de tweede helft wisselde trainer Lagendijk. Bert Koomen verliet geblesseerd het veld en voor hem kwam Johan de Haas in het veld. Het betekende zijn debuut in de competitie. Nino Klaver schoof een linie naar achteren en Daan Walraven verliet het centrum om de verdedigende positie op rechts in te nemen. Direct zocht Rijnsburg de aanval. Toch was het doelman Zonneveld die als eerste in actie moest komen. Een schot van Finn Janmaat werd een prooi voor Zonneveld. Rijnsburgse Boys wisselde door (Daan Walraven kon niet verder) en Delano Asante kwam noodgedwongen, net als tegen FC Groningen, op de positie rechtsachter te spelen.

Alles of niets
Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Lagendijk een extra spits binnen de lijnen. Mitchi Huijsman ging naast Dani van der Moot spelen. Achterin kwamen onze verdedigers een-op-een te spelen. Waar Rijnsburgse Boys de aanval zocht daar wachtte Katwijk op de countermogelijkheid. Een van die mogelijkheden betekende een derde goal voor Katwijk. Des Kunst was de man die het laatste zetje gaf: 3-0. De beste kansen waren in de laatste tien minuten voor de thuisclub. In de eindstand kwam echter geen verandering meer.

Katwijk – Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0)

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Toeschouwers: 1.250