Bram van Egmond

Karly van Duivenvoorde voor tweede maal in bestuur

Tijdens de bestuursvergadering van 21 juni is Karly van Duivenvoorde benoemd tot bestuurslid van Rijnsburgse Boys met in zijn portefeuille onder andere kantinezaken. Karly is de opvolger van Lennart Paauw, die dezelfde avond afscheid nam. Een nadere introductie.

“Toen ik hoorde dat Lennart ging stoppen, zag ik de bui al hangen,” lacht Karly van Duivenvoorde, die al eerder deel uitmaakte van het bestuur, maar in 2013 vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen moest aftreden. “Ik heb het bestuurswerk altijd leuk gevonden en voel me weer fit. Toen ik hoorde dat ze iemand zochten met een Rijnsburg-hart en mij weer terug wilden hebben, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik kreeg twee weken bedenktijd van voorzitter Ad Hendriksen, maar toen hij twee weken later terugkwam, waren we er in een kwartier uit.”
Kantinezaken
Belangrijkste taak van Karly wordt het reilen en zeilen van de kantine, zoals ook in zijn vorige bestuursperiode van 2008 tot 2013, een periode waarin onder andere de kantine werd verbouwd. Karly: “Veel dingen gaan goed en er is veel gebeurd de afgelopen jaren, denk aan het kassa- en pasjessysteem dat is ingevoerd. Daarop wil ik voortborduren. Wat ik graag wil, is dat de kantine vaker open is, bijvoorbeeld op dinsdagavond tijdens wedstrijden van Rijnsburg Onder 23. Ik weet dat dit niet altijd rendabel is, maar het is ook belangrijk dat mensen zich welkom voelen en zeker ’s winters even lekker binnen kunnen zitten.”
Evenementen
Naast het begeleiden van de kantinecommissie gaat Karly door met zaken die hij ook de afgelopen jaren al deed. Voorbeelden zijn het organiseren van evenementen, zoals het Uientoernooi op Tweede Paasdag en het Zwiebeln Hallen-toernooi in december. Ook maakt hij deel uit van de jeugdcommissie. “Het bevalt gewoon goed om feestjes te organiseren en dingen op te pakken. Toen ik de vorige keer in het bestuur zat, heb ik bijvoorbeeld geregeld dat het elektronische scorebord er kwam. Ik zag zoiets voor het eerst toen we bij NEC speelden voor de KNVB-beker. ‘Ga het maar regelen,’ werd gezegd. Drie weken later lag er een goedgekeurde offerte.” 
‘Rijnsburg is deel van mijn leven’
“Rijnsburg is gewoon mijn club,” concludeert Karly. “Ik ben kritisch – iedereen weet dat – maar dat betekent dat je ook de daad bij het woord moet voegen als dat nodig is. Rijnsburgse Boys is een deel van mijn leven. Ik loop er al 38 jaar rond. Ik heb alle jeugdselectieteams doorlopen tot aan het tweede elftal. Eenmaal heb ik een half uur een shirt van Valken ’68 aangehad, maar dat voelde niet goed. Het is niet zo dat ik een week ziek ben als Rijnsburg verliest, maar bij een afgelasting op zaterdag heb ik wel zoiets van: getverderrie, wat nu? Sinds een tijdje werk ik niet meer op zaterdag. Dat is heel lekker, want hierdoor kan ik nu mee met mijn twee jongens, die beiden bij Rijnsburg voetballen.”