Kansen, kansen, kansen en zes doelpuntenmakers

Rijnsburgse Boys was op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd. Verrassend nam Jaap Jan Zandbergen (en niet Tim van Breukelen) de plaats in van de geschorste Peter Freke en had Danny van der Vijver weer een basisplaats op het middenveld. Rijnsburgse Boys startte weer ‘gewoon’ met drie aanvallers in plaats van de vier tegen Fc Lisse. Brayton Biekman had de voorkeur gekregen boven Frank Zinhagel die dus op de bank begon.

De delegatie van FC Utrecht zag een sterk Rijnsburgse Boys (foto Hans Oudwater)

De wedstrijd begon van beide kanten met wat aftasten. Vanaf de 10e minuut was het echter Rijnsburgse Boys dat van zich liet spreken. De eerste Rijnsburgse corner leverde niet alleen de eerste kans op maar direct ook de 0-1 voorsprong. Djuric Ascencion plaatste de bal op het hoofd van de mee naar voren gekomen Erwin van der Lugt die zich heel slim in het gat van de Sassenheimse defensie had opgesteld. Het was voor de centrale verdediger zijn tweede Rijnsburgse competitiegoal binnen drie wedstrijden! Vijf minuten later leverde goed samenspel in het hart van de Sassenheimse defensie de 0-2 op. Een doorkopbal van Joost Kuhlmann kwam bij Brayton Biekman terecht die de bal op Djuric Ascencion verlengde die vervolgens op zijn beurt de bal achter Thomas Waasdorp plaatste.

Ter Leede speelde veel te traag en kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Het eerste gevaar van Ter Leede kwam ook uit hun eerste corner die door de Rijnsburgse verdediging niet goed werd weggewerkt. Even later moest Tim Orlowski gestrekt naar de hoek om een fraaie kopbal van Richard Corts (vorig seizoen nog de topscoorder van ARC) over te tikken. Wat zich hierna afspeelde is bijna niet te beschrijven. In een onvervalst Rijnsburgs kwartiertje verschenen de Rijnsburgsers meer dan tien maal voor het doel van Ter Leede. Was het rendement van de eerste twee aanvallen nog 100% nu echter haperde de doelpuntenproductie volledig. De mooiste kansen werden niet benut waarbij het niet uitmaakte welke speler als laatste de bal in het doel had kunnen, en vaak had moeten, schieten. Ted Verdonkschot liet duidelijk blijken absoluut niet tevreden te zijn over de gemiste kansen en het niet kunnen uitbuiten van de ruimte die de speelwijze van Ter Leede voor Rijnsburgse Boys opleverde. Een verdwaalde Ter Leede goal zou immers de voorsprong, en dus het verdere verloop van de wedstrijd, weer sterk kunnen gaan bepalen. Tot opluchting van iedereen, en natuurlijk zeer verdiend, was Brayton Biekman die opslag van rust, met een stuiterbal, de 0-3 op het scorebord liet aantekenen.

Hoeveel man heb je nodig om Joost Kuhlman te stoppen? (foto Hans Oudwater)

De vraag was of Rijnsburgse Boys niet de fout zou maken door, net als in de uitwedstrijd tegen DOTO, het initiatief, na een dominerende eerste helft, uit handen te geven. Ter Leede, dit seizoen een ploeg in opbouw na het vertrek van spelbepalende spelers, bleef echter volkomen machteloos voetballen tegen een veel scherper Rijnsburgse Boys.
In de eerste vijf minuten van de tweede helft was het de ijzersterk en indrukwekkend spelende Joost Kuhlmann die voor zichzelf twee kansen creëerde en ook probeerde af te maken. Was het de eerste keer de lat die net te laag hing, de tweede keer was het de verdediging van Ter Leede die alert reageerde. Nadat trainer Frank Bloemheuvel zijn zeven jaar jongere broer Michel in het veld had gebracht brak er een korte periode aan waarin Ter Leede iets meer verzorgd speelde zonder dat er grote kansen ontstonden.

Rijnsburgse Boys wist ook in het verdere verloop van de tweede helft vele kansen te creëren. Opnieuw was er een hoofdrol voor Joost Kuhlmann die voor veel gevaar zorgde. Uit de zoveelste actie van hem die niet doeltreffend werd afgerond was het de altijd hardwerkende Raymond Kolder die, in de rebound, met een strak schot in de linkerbenedenhoek het doel trof: 0-4.
Volkomen onnodig werd, direct na deze goal, Florencia Cornelia in de gelegenheid gesteld om ook doeltreffend uit te halen: 1-4. Rijnsburgse Boys bleef haar sterke positiespel gewoon doorspelen. Twintig minuten voor tijd gaf Bart Freke een strakke pass aan Martijn Gootjes (net vijf minuten in het veld voor Djuric Ascencion) die er heel makkelijk zijn voet tegen aan kon zetten en zo de 1-5 wist te scoren. Nadat ook nog Frank Zinhagel (voor Brayton Biekman) en Tim van Breukelen (voor Raymond Kolder) in het veld waren gekomen brak er weer een kwartier aan waarin de kansen zich opstapelden. Zelden zal er een wedstrijd zijn geweest waarin Rijnsburgse Boys de gelegenheid had om de omroepster een schorre keel te bezorgen … Nadat hij zich eerst fantastisch had vrij gespeeld maar zijn schot niet doeltreffend wist af te ronden was het Danny van de Vijver die kort daarna in de laatste minuut van de wedstrijd met een bekeken schot de eindstand op 1-6 bepaalde.

Blijdschap bij Raymond Kolder wanneer hij de 0-4 op zijn naam heeft gezet (foto Hans Oudwater)

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lindhout werd de uitbundige stemming in het Rijnsburgse kamp vergroot door het nieuws dat twee directe concurrenten voor de eerste plaats, Fc Lisse en Kozakken Boys, hadden verloren. Rijnsburgse Boys had een niet verwachte, super makkelijke middag beleefd. Na de 7-0 overwinning op Voorschoten ’97 in december 2004, werd het wel weer eens tijd voor een grote uitslag. Met iets meer scherpte had het clubrecord grootste overwinning (1-10 winst bij Beurbengels in 2002) met gemak op deze middag gehaald of zelfs verbeterd kunnen worden.

De uitslag is in ieder geval wel een perfecte opsteker voor de bekerkraker tegen Fc Utrecht. De Rijnsburgse kwartiertjes, waarbij de kansen niet te tellen zijn, zullen op 9 november zich niet voor doen maar het feit dat maar liefst zes verschillende spelers in een wedstrijd gescoord hebben zal toch ook het nodige zelfvertrouwen goed hebben gedaan. De twee scouts van Fc Utrecht, Gerard van der Lem en John van Loen, vertrokken na de 1-5 van de tribune. Ze wisten al genoeg van Rijnsburgse Boys….