Henk Hogewoning

Kandidaat-secretaris Marcel van Delft: ‘Rijnsburg is mijn club’

Aan de zoektocht naar nieuwe bestuursleden door Peter van Tilburg en Wout van Egmond komt vrijdag 15 maart een eind als de leden instemmen met de voordracht van Koos van Rossum en Marcel van Delft voor de functie van respectievelijk voorzitter en secretaris. Vandaag een introductie van Marcel van Delft, morgen volgt Koos van Rossum.    

“Een jaar of drie geleden ben ik ook al eens gevraagd voor het bestuur, toen om voorzitter te worden”, antwoordt Marcel van Delft (48) op de vraag hoe hij in beeld kwam bij de adviescommissie. “Ik heb toen gezegd dat ik die ambitie wel heb, maar dat het nog te vroeg was vanwege andere bezigheden, zoals de functie van bestuurslid bij tennisvereniging De Rijnkanters (van 2013 tot 2021) en een bestuursfunctie bij het Koninklijk Actuarieel Genootschap, de beroepsvereniging voor actuarissen (van 2016 tot 2022). Ook op dit moment ben ik nog actief bij dit genootschap en tot de zomer ben ik nog trainer van het team van mijn dochter bij FC Oegstgeest.”

Adviescommissie op de stoep
Maar recent stond Rijnsburgse Boys weer op de stoep bij Marcel van Delft en dit keer zei hij ja. Waarom? “Omdat Rijnsburg mijn club is en omdat het een vereniging is met veel exposure en uitstraling. Ik heb er jarenlang gevoetbald, vanaf de jeugd tot en met de A-selectie, was er keeperstrainer en elftalleider en zat in de kascommissie, onder meer met de nieuwe penningmeester Wilco van Egmond. Dus toen de adviescommissie me benaderde, heb ik gezegd dat ik best wilde praten, omdat ook ik hart heb voor de club.”

Het resultaat is dat Marcel zich na de ledenvergadering van vrijdag secretaris mag noemen, met mogelijk op termijn de stap naar het voorzitterschap. “Die ambitie heb ik wel, maar dat Koos van Rossum het nu eerst wordt, vind ik wel prettig. En wat het op termijn wordt, zien we wel. Eerst maar eens kijken hoe het gaat lopen de komende paar jaar.”  

Oud-speler A-selectie
Supporters van Rijnsburgse Boys die al wat langer meelopen, herinneren zich wellicht dat Marcel van Delft in het verleden keeper in de A-selectie was. “Dat was in de periode van 1993 tot 1999”, kijkt Marcel terug. “Eén jaar was ik basiskeeper, maar meestal tweede keeper. Ik heb zo’n 35 wedstrijden in het eerste gekeept en daar ben ik apetrots op. Ik heb echt het maximale uit mijn carrière gehaald. Meer zat er niet in.”

Marcel: “Uiteindelijk ben ik als spits geëindigd in het derde, totdat ik in mijn nadagen vanwege blessures bij de andere keepers als een soort Heintje Davids nog weer voor even terugkeerde onder de lat bij het eerste. Ik voetbal nog steeds. Nu zit ik in het 45+-team op de vrijdagavond. Dat zijn altijd leuke en gezellige avonden.”

Maatschappelijke carrière
Marcel is sinds 2016 werkzaam in Hoofddorp bij elipsLife. Dat is een Europese verzekeraar die haar klanten voorziet van inkomensbescherming in geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Marcel afsluitend: “Ik heb econometrie gestudeerd en ben van beroep actuaris. Ik houd me bij elipsLife bezig met het inschatten van overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s en de financiële gevolgen hiervan.”