outhands

Kampioenstrofee 1983-1984 gered van ondergang

Dat de fusie tussen de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg nogal wat voeten in de aarde heeft is wel duidelijk geworden. Na het ontbreken van Rijnsburgse Boys in de nieuwe Katwijkse (?) gemeentegids is door een oplettende Katwijkse milieuambtenaar (!) – Bart Luyckx uit Noordwijk – een kampioenstrofee van Rijnsburgse Boys uit het seizoen 1983-1984 van de ondergang gered.

Schokkend is toch wel dat de kampioenstrofee – in de vorm van een bal met de tekst “Rijnsburgse Boys kampioen eerste klasse A 1983-1984” – in een afvalcontainer van de voormalige gemeente Rijnsburg is gevonden. Door de voortijdige vondst is de trofee van vernietiging behouden gebleven. De vraag blijft natuurlijk wie die trofee daar zomaar gedumpt heeft. Een kwaadwillende Katwijker misschien?

De kampioenstrofee zal op termijn terug worden geschonken aan Rijnsburgse Boys. In het seizoen 1983-1984 werd Rijnsburgse Boys met overmacht voor de eerste keer kampioen op het hoogste niveau van het zaterdagvoetbal (in de toenmalige eerste klasse). Zes jaar later werd Rijnsburgse Boys opnieuw kampioen. Dat kampioenschap (1989-1990) is de laatste titel voor de Rijnsburgers en nooit is de vereniging zo dicht bij een nieuw kampioenschap geweest als dit seizoen…