outhands

Kampioenscolumn Jaco Heemskerk

 Hoempahoempahoempa…

De tweede afdelingstitel op rij is binnen en allereerst natuurlijk de complimenten aan de spelersgroep, de technische staf en de begeleiding… En natuurlijk aan de supporters!
Ik heb het vaker gezegd, als bij bijzondere wedstrijden het halve dorp leegloopt dan maken ze er een gigantisch feest van ook. De toeschouwersteller van Heerjansdam is geëindigd op 3200, we kunnen dus gerust stellen dat er daar ongeveer 3000 Rijnsburgse aanhangers waren.
Om alle momenten die bij mij de revue te passeren op te noemen wordt een beetje langdradig, maar een aantal beelden van knotsgekke Rijnsburgers vergeet ik waarschijnlijk nooit meer.
Ik denk bijvoorbeeld aan de doorgewinterde persoon die na het doelpunt van Brayton Biekman achter hem aansprintte om hem reeds tijdens de wedstrijd al de kampioensschaal te overhandigen. Of neem Djuric Ascension die op het balkon van het gemeentehuis de microfoon neemt en over het hele plein op z’n Rijnsburgs doet gallen: Moooooaaaahhh!
Kost die tent hier!?!?!!! Enorm compliment ook aan Niek Oosterlee, de trainer van Fc Lisse, die de spelersbus instapt om daar de technische staf te feliciteren en bloemen te overhandigen. Klasse! Het is genieten voor de hele club, als je ziet wat er in Heerjansdam gebeurd op het veld, bij het gemeentehuis en op de Middelmors. De titel die we zaterdag in de wacht sleepten is anders van emotie dan de vorige tegen Fc Lisse, maar zeker niet minder mooi te noemen. De spanning die er vorig seizoen bij de ontlading uitkwam leek nu veranderd in puur feestgevoel.
Tot diep in de nacht knalde om het kwartier het tot kampioenslied omgedoopte nummertje waar ik de titel niet van ken, maar die in ieder geval begint met hoempahoempa… en dan begint het gejodel. Geweldig feest en als Rijnsburgers feesten onder elkaar zijn er nooit problemen of slooppartijen. De unieke dagen die de club meemaakt zijn ook voor de spelers en alles eromheen geweldige herinneringen, over vijftig jaar nog steeds.

Het feest is achter de rug, we genieten er nog even van, en dan gaan we ons opmaken voor het vervolg. Eerst de wedstrijd tegen TOGR om het reguliere seizoen af te sluiten en dan de kampioenscompetitie voor de zaterdagtitel. We leven van doel tot doel, dus het eerste doel is zaterdagkampioen worden. Dan gaan we daarna voor het einddoel. Wedstrijden tussen drie kampioenen zijn mooie wedstrijden om mee te maken, de drie beste ploegen in het zaterdagvoetbal spelen immers tegen elkaar.
Laten we er als club van genieten en laat heel Rijnsburg in de komende weken op herhaling gaan en er weer allemaal bij zijn om de Boys te ondersteunen en dan zet ik als het zover is wel in met… Hoempahoempahoempa….