outhands

Jubileumboek

Op 24 september j.l. was dan eindelijk de grote dag waarop het lang verwachte jubileumboek ’75 jaar Rijnsburgse Boys werd gepresenteerd. Uit handen van jubileumcomitélid Gerard van Zuijlen ontving erevoorzitter Henk den Haan het eerste exemplaar van het boek dat als subtitel heeft ‘de geschiedenis van een ambitieuze dorpsclub in de jaren 1930-2005’.
Tot twee maal (1 april 2005 en 16 juli 2005) toe moest de deadline door de auteurs worden uitgesteld, maar uiteindelijk konden alle 75 seizoenen in het boek worden opgenomen.

Compleet beeld
Inmiddels hebben alle leden en sponsors van Rijnsburgse Boys het jubileumboek ontvangen. Er zijn veel lovende reacties binnengekomen over het 216 pagina’s tellende boek. Het unieke van het jubileumboek is dat het een compleet beeld schetst van de 75-jarige geschiedenis van de Rijnsburgse voetbalvereniging. Ieder seizoen wordt uitgelicht en via portretten, statistieken en veelal nooit eerder vertoonde foto’s prachtig vormgegeven. De nadruk ligt daarbij op de prestaties van het eerste elftal. Dit gebeurt door tienjarenblokken, die weer worden afgewisseld door thema’s in een andere vorm- en kleurgeving. De thema’s gaan over het dorpsbelang, de derby tegen Quick Boys, supporters en vrijwilligers, Rijnsburgse Boys 2, senioren, jeugd en dames, media en imago, professionalisering, bestuur en jubilea, accommodaties en cijfers en feiten.

Publiciteit
Er heeft de nodige publiciteit plaatsgevonden rond het jubileumboek. In het Leidsch Dagblad van 23 september stond een pagina vol over het jubileumboek en de geschiedenis van Rijnsburgse Boys.
De Rijnsburger van 28 september opende de hoofdpagina met een groot verhaal over de totstandkoming van het boek en ook het Katwijks Weekblad pakte uit met een volle pagina.
Daarnaast zijn de auteurs van het jubileumboek te horen geweest op Radio Rijnsburg en Radio West.

Verkoopadressen
Voor niet-leden en andere geïnteresseerden is het boek nog te koop voor € 20,– bij boekhandel Noordermeer in Rijnsburg, Aandewiel Sports & Fashion in Rijnsburg en boekhandel Van den Berg in Katwijk. U kunt het boek ook via de fanshop bestellen.