Bram van Egmond

Jordy Strooker ook volgend seizoen in het geel-zwart

Linksback Jordy Strooker knoopt een zevende en mogelijk ook een achtste seizoen vast aan zijn verblijf op sportpark Middelmors. Dinsdag 5 november zette hij zijn handtekening onder een vernieuwd contract waarmee hij zich tot medio 2021 aan Rijnsburgse Boys verbindt plus een optie op nog een seizoen.

Op de juiste plek
“Rijnsburg is mijn thuis en ik zit hier op mijn plek,” legt Jordy Strooker uit. “Vandaar dat ik heb bijgetekend. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik door enkele andere clubs was benaderd, maar ik vond het wel zo netjes om eerst met Rijnsburg te gaan praten. Dat deed me een verbeterd bod, waaruit waardering spreekt en waar ik trots op ben.”
“Daar komt bij dat het complete plaatje klopt,” vervolgt Jordy. “Alles is goed geregeld. We spelen op gras en Rijnsburg wil verder. We zijn een team in opbouw dat goed vooruitgaat. Dat zie je terug op het veld dit seizoen. Graag wil ik met Rijnsburg een keer kampioen worden.”
Recordaantal wedstrijden
Een loopbaan in de Keuken Kampioen Divisie of in het buitenland heeft de 28-jarige verdediger uit zijn hoofd gezet. “De tweede divisie, met dit seizoen nog meer derby’s, wordt alleen maar mooier. Ik voel me super fit en speel vrijwel elke week. Ik wil proberen om het aantal wedstrijden van Richard van Nieuwkoop te verbeteren.”
Een mooi streven. Jordy zit momenteel op 156 competitieduels; Richard, die aan zijn tiende seizoen bezig is, op 246. Jordy kan dus vooruit de komende jaren!
Vorige clubs
Jordy Strooker (28) kwam in de zomer van 2016 over van Spakenburg, waar hij twee seizoenen actief was. Voor zijn periode in Bunschoten-Spakenburg speelde Jordy ook al twee seizoenen in het geel-zwart. Dit betekent dat hij momenteel aan zijn zesde seizoen in Rijnsburgse dienst bezig is, met een onderbreking van twee jaar. Daarvoor voetbalde de linksback bij Jong ADO Den Haag, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. DWO (Zoetermeer) was zijn eerste club.