Henk Hogewoning

Jordy Strooker neemt in juni afscheid van Rijnsburgse Boys

Na negen seizoenen (de meeste van de huidige selectie) komt er een einde aan het tijdperk Jordy Strooker bij Rijnsburgse Boys. Deze zomer neemt de 31-jarige linksback afscheid van Middelmors. Club en speler zijn samen tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.  

“Ik heb heel veel mooie herinneringen gemaakt bij Rijnsburg, met als mooiste sportieve hoogtepunt de promotie naar de tweede divisie in 2017”, kijkt Jordy terug. Maar tegelijkertijd hoopt hij dat zijn mooiste sportieve hoogtepunt bij Rijnsburgse Boys nog komt. “Voor het eerst in al mijn jaren bij Rijnsburg doen we echt mee om het kampioenschap. Het zou echt een droom zijn als ik het hier kan afsluiten met een titel. Als we de komende duels goed doorkomen, komen we echt heel dichtbij.”

Volgend seizoen iets nieuws
Wat er na dit seizoen op zijn pad komt, weet Jordy nog niet, al zijn er al wel wat contacten met clubs. “Ik kies op gevoel voor iets wat bij mij past. In elk geval wil ik nog zo lang mogelijk doorgaan op tweededivisieniveau. Ik heb me niet voor niets twee jaar lang terug geknokt na mijn knieblessure. Ik ben fitter dan ooit tevoren en heb mijn oude vorm teruggevonden sinds ik weer in de basis sta. Dat is wel heel lekker.”

“Natuurlijk is het jammer dat het stopt bij Rijnsburg, de club die als een tweede huis is voor me en die altijd speciaal zal blijven”, concludeert Jordy. “Ik ben ook dankbaar dat de club me altijd is blijven steunen tijdens mijn revalidatieperiode. Tegelijk is het ook spannend om straks aan een nieuwe uitdaging te beginnen.”  

Vorige clubs
Medio 2012, bijna elf jaar geleden, kwam Jordy over van ADO Den Haag naar Rijnsburgse Boys waar hij, met een onderbreking van twee seizoenen Spakenburg (van 2014 tot 2016), in totaal negen jaar vol heeft gemaakt wanneer hij deze zomer vertrekt van Middelmors.

In die jaren waren er ook moeilijke periodes. Jordy kampte twee seizoenen met de naweeën van een zware knieblessure, maar na een intensieve revalidatieperiode knokte hij zich na de winterstop terug in de basis. Inmiddels staat de teller op 182 competitieduels. Van de huidige selectie heeft alleen Roderick Gielisse meer wedstrijden gespeeld (187).

Jordy Strooker begon zijn carrière bij DWO in Zoetermeer. Daarna speelde hij in de jeugd van ADO Den Haag, totdat hij in 2012 overstapte naar Rijnsburgse Boys.