Bram van Egmond

Jordy Strooker gaat op voor zijn achtste seizoen

Linksback Jordy Strooker is nummer twintig in de rij van A-selectiespelers die ook volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys spelen. De optie in zijn contract voor een achtste jaar is gelicht. Daarmee is de aanvoerder van vorig seizoen de langst zittende speler van de huidige A-selectie.

Jordy Strooker is een van de laatste spelers waarvan bekend is geworden dat hij Rijnsburg trouw blijft. “Maar het was eigenlijk al wel duidelijk dat ik wil blijven en dat de club me ook graag wil houden,” zegt Jordy. “Daar ben ik blij mee, want het is een bizarre tijd, vanwege corona, maar ook omdat ik sinds augustus geblesseerd ben.”
Zware knieblessure
Door een zware knieblessure (afgescheurde kruisband plus schade aan het kraakbeen en de meniscus) en een daarop volgende operatie, afgelopen september, staat Jordy zo’n tien tot twaalf maanden aan de kant. “Vooral de eerste twee maanden waren zwaar,” zegt de speler. “Ik had toen veel pijn en kon niet lopen. Gelukkig gaat het nu best goed. Ik train drie tot vier keer per week bij de fysiotherapeut en mag waarschijnlijk over een maand of twee voor het eerst het veld op om loopoefeningen te doen.”

Nieuwe seizoen
Jordy richt zich volledig op zijn revalidatie. “Hopelijk kan ik in de voorbereidingsperiode deze zomer aansluiten bij de groep zodat ik, wanneer de nieuwe competitie start, weer kan meedoen. Er zijn een paar goede spelers gehaald en de meesten van de huidige selectie blijven. Dat creëert een echt teamgevoel. Daardoor kan het alleen maar beter worden en is het ook buiten het veld gezellig. Rijnsburg doet dat goed.”
Vorige clubs
Jordy Strooker is bezig aan zijn zevende seizoen bij Rijnsburgse Boys. Hij kwam medio 2012 over van Jong ADO Den Haag. Twee jaar later, in 2014, vertrok de snelle linksback naar Spakenburg, waar hij twee seizoenen speelde. Medio 2016 keerde hij terug bij Rijnsburg om er niet meer weg te gaan.
In zijn juniorentijd speelde Jordy bij ADO Den Haag en DWO in Zoetermeer.