Henk Hogewoning

Jordy Strooker gaat in negende seizoen weer voor een basisplek

Na een afwezigheid van bijna twee jaar als gevolg van een zware knieblessure hoopt Jordy Strooker (30) komend seizoen weer van waarde te zijn voor Rijnsburgse Boys. Vorige week zette de snelle linksback zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract plus een optie voor nog een jaar.

“Normaal ben ik altijd een van de eersten die zijn contract verlengt, nu ben ik de laatste”, zegt Jordy Strooker, die van de huidige A-selectiespelers de meeste jaren achter zijn naam heeft staan: acht seizoenen. Dat hij pas eind mei heeft getekend, heeft alles te maken met zijn zware knieblessure (afgescheurde kruisband plus schade aan het kraakbeen en de meniscus) die hem bijna twee jaar aan de kant hield.

Geloof en vertrouwen
Jordy: “Sinds een maand of drie sta ik weer op het trainingsveld. In eerste instantie, bij de looptrainingen, had ik nog pijn. Maar inmiddels doe ik ook pass- en schietoefeningen en doe ik mee met de partijtjes. Dat is heel lekker na zo’n lange tijd niet te hebben gevoetbald. Het gaat heel goed en dat gaf de doorslag voor mij en voor de club om door te gaan. Het geloof en het vertrouwen zijn er, ook bij de trainer en mijn teamgenoten, en daar ben ik superblij mee.”

Voorbereidingsperiode
De zomerperiode wil Jordy, na een vakantie van twee weken, gebruiken om topfit te worden voor de voorbereidingsperiode, die op zaterdag 9 juli begint. Zijn doel is om terug te keren in de basis, waar hij tot twee jaar geleden niet uit weg te denken was als linksback. “Ik zit nu op ongeveer 80 procent. In de voorbereiding hoop ik op invalbeurten, om dat geleidelijk uit te bouwen.”

Verwachtingen nieuwe seizoen
“Ik hoop op iets moois”, zegt Jordy over volgend seizoen. “We hebben een sterk team. Daarom vind ik dat we naar boven moeten kijken, in elk geval naar de top drie. We moeten de lat zo hoog mogelijk leggen en ambitie tonen. Ik zit hier nu acht jaar, maar heb nog nooit een kampioenschap meegemaakt. Dat zou voor mij en voor de andere jongens die de dertig zijn gepasseerd, een mooi doel zijn.”

Vorige clubs
In zijn jeugdjaren speelde Jordy Strooker bij DWO in Zoetermeer en bij ADO Den Haag, waar hij Jong ADO haalde. Tien jaar geleden, medio 2012, kwam Jordy naar Rijnsburgse Boys. Twee jaar later, in 2014, vertrok de snelle linksback naar Spakenburg, waar hij twee seizoenen speelde. Medio 2016 keerde hij terug bij Rijnsburg, waar hij aan zijn negende seizoen begint deze zomer.