Bram van Egmond

Jordy Hilterman wil spelen en zoekt nieuwe club

De verbintenis tussen Rijnsburgse Boys en Jordy Hilterman blijft beperkt tot één seizoen. Vanwege gebrek aan speeltijd en uitzicht op een basisplaats heeft de 26-jarige middenvelder, die ook als aanvaller kan spelen, besloten om komende zomer de deur achter zich dicht te trekken op sportpark Middelmors.

“De reden dat ik komende zomer vertrek, is eigenlijk heel simpel”, licht Jordy zijn besluit toe. “Aan het begin van het seizoen speelden we met twee aanvallende middenvelders, maar dat liep niet lekker. We verloren ongelukkig van TEC en AFC en toen vervolgens voor een speelwijze met twee verdedigende middenvelders werd gekozen en we wel wonnen, belandde ik op de bank en had ik alleen nog maar korte invalbeurten. Dat is niet waarvoor ik op voetballen ben gegaan.”

Op zoek naar andere club
“Ik heb er lang over nagedacht”, gaat Jody verder. “Tijdens het trainingskamp in Spanje had ik mijn eerste gesprek. Daarna heb ik met de nieuwe trainer gesproken, maar ik had niet het idee dat het volgend seizoen anders zou zijn. Het ligt niet aan de club, maar het is gewoon lastig als je geen perspectief hebt. Vandaar dat ik op zoek ga naar een andere club. Wat het wordt, weet ik nog niet. Ik laat het op me afkomen. Ik hoop wel op een club op tweede- of derdedivisieniveau. Afbouwen in een vriendenelftal zie ik nog niet zitten.”

Vorige clubs
Jordy Hilterman speelde in de jeugd van EDO, HFC Haarlem en FC Volendam, waar hij ook drie jaar deel uitmaakte van de A-selectie. Hij speelde zowel in Jong FC Volendam als in het eerste elftal. Vervolgens speelde Jordy twee seizoenen bij VV Katwijk, gevolgd door twee jaar bij Koninklijke HFC. Afgelopen zomer verruilde de 1.95 meter lange voetballer HFC voor Rijnsburgse Boys.