Bram van Egmond

Joost Leonard (32) vervolgt voetballoopbaan in Rijnsburg

Aad de Winter www.bobkat.nl

Aad de Winter www.bobkat.nl


Het zat er al aan te komen, gezien de eerdere berichten in andere media. Joost Leonard heeft een overeenkomst gesloten met Rijnsburgse Boys voor het seizoen 2015/2016. De 32-jarige aanvaller, die eerder drie seizoen in Lisse, 9 (!) seizoenen in Noordwijk en de laatste 3 seizoenen in Katwijk voetbalde, ziet in Rijnsburgse Boys een nieuwe uitdaging. Bestuur en technische staf maken dit nieuws graag bekend.
We spraken vandaag met Joost over zijn komst naar de Uien.
“Ik ben topfit, ik voel me prima en ik kan nog een hele tijd mee op het hoogste niveau. Rijnsburg is een prachtige club die ik natuurlijk al jaren ken en ik wilde hier graag voetballen”, vertelt Joost aan de telefoon. “Ik heb met meerdere clubs gesproken, maar het gesprek met Niek Oosterlee, de uitstraling van de club en de kwaliteiten van het team hebben de doorslag gegeven. Het is Rijnsburg geworden voor volgend seizoen en daar ben ik erg blij mee!”
Joost heeft een concreet beeld over zijn rol in het volgend seizoen. “Ik wil graag met Raily het aanvalsduo gaan vormen in de spits. Raily is natuurlijk een fenomeen, maar wordt meer en meer ingekapseld. Ik kan daar als tweede aanspeelpunt een bijdrage aan leveren, dan zijn er meer mogelijkheden. Dat heb ik in Noordwijk met Faouzi ook gedaan en dat was heel succesvol, dat wil ik bij Rijnsburg ook. Katwijk had met de nieuwe trainer dit seizoen al een ander beeld over mijn rol en dat wordt volgend seizoen niet anders, verwacht ik. Daarom heb ik besloten bij Katwijk weg te gaan. Ik wil graag in de Topklasse spelen en met Rijnsburg strijden voor een plaats in de Landelijke Divisie.”
“Rijnsburg heeft natuurlijk een sterk team, dat heb ik tijdens de oefenwedstrijd in Spanje ook weer kunnen ervaren”, vervolgt Joost, “Er is veel creativiteit op het middenveld. Met Martin van Eeuwijk heb ik natuurlijk vaak gevoetbald en ik vind het heerlijk om weer met hem in 1 team te spelen. En ook van Jeffrey Koemans, waarmee ik bij Noordwijk voetbalde, heb ik hele positieve verhalen gehoord. Verder heeft Rijnsburg een superverdediging. Grote, sterke gasten die veel ervaring hebben in het prof- en amateurvoetbal. De laatste twee seizoenen gaat het in Rijnsburg minder, maar aan de individuele kwaliteit van het team te zien kan het niet anders dan dat dat een keer omdraait. Dat moet een keer gaan gebeuren. En als dat volgend seizoen is met het huidige team en een paar goede versterkingen, dan ben ik daar graag bij!”
De 32-jarige aanvaller woont in Nieuw Vennep en is in het dagelijks leven financieel adviseur bij ABN-AMRO. “Mooie baan, in Nieuw Vennep, dus lekker dicht bij huis. Ik doe eigenlijk alle bankzaken, zoals verzekeringen en beleggen. Behalve hypotheken, daar hebben we andere specialisten voor. De combinatie werk en voetbal is voor mij nog steeds prima te doen. En met Rijnsburg blijf ik ook in de Bollenstreek voetballen”.
Joost heeft voorlopig een contract voor 1 jaar. “Maar zoals ik al zei, ik ben nog steeds topfit. Ik heb eigenlijk nooit grote blessures gekend en hoefde ook nooit geopereerd te worden ofzo. Ik kan het niveau prima aan, dus ik wil zolang mogelijk doorvoetballen. Een lager niveau was dan ook niet aan de orde. Ik heb van Niek een groot vertrouwen gekregen. Ik ken hem goed, ook al heb ik nog nooit onder hem getraind en ik wil heel graag de verwachtingen gaan waarmaken!
We wensen Joost een mooi vervolg van zijn al indrukwekkende voetballoopbaan toe en veel sportief succes bij de Uien.