outhands

Joost Kuhlmann scheurt enkelband in

NIJKERK – Voor Joost Kuhlmann is zijn competiedebuut voor IJsselmeervogels op een sof uitgelopen.
De lange spits uit Haarlem scheurde halvewerwege de tweede helft in een persoonlijke duel met Sparta-doelman Sven Onland zijn enkelbanden in, leerde nader onderzoek zaterdagavond bij de eerste hulp in het AMC in Amsterdam. ,,Dit was niet echt de start zoals ik me die had voorgesteld, zei Kuhlmann.

De van Rijnsburgse Boys gekomen aanvaller was na zijn ongelukkige landing op zijn linkerenkel in elk geval opgelucht dat het gewricht niet gebroken was. ,,Daar was ik wel bang voor, meende Kuhlmann gisteren. ,,Mijn enkel klapte helemaal dubbel en het doet onwijs veel pijn. Maar gelukkig is er niets gebroken. Nu zit er een soort biljartbal op mijn enkel, een zwelling die met rust over moet gaan. Normaal staat daar drie tot vier weken voor en ik hoop echt niet dat het veel langer wordt. Zeker na zon matige competitiestart wil ik er zo snel mogelijk weer bij zijn.

Kuhlmann nam op de voor hem onwennige rechtshalfplek de plaats in van Dennis van der Steen, die al maanden met een tegensputterende linkerknie kampt. De vleugelspits uit Houten ondergaat komende week een MRI-scan om te kijken hoezeer zijn knie beschadigd is. ,,Ik kan er beter goed naar later kijken, vond Van der Steen, ,,dan zo door te sukkelen. Ik heb al last sinds de bekerwedstrijd tegen IJFC afgelopen seizoen last van die knie. Kan niet meer volledig aanzetten en speel altijd met pijn. Dan hoor ik sommigen bij Vogels wel zeggen dat ik nu met een vormcrisis kamp, maar dan zien ze niet wat ik er allemaal voor over heb. Daarom laat ik nu ook even goed naar die knie kijken. Ik wil namelijk nog wel een paar seizoenen kunnen voetballen.

Zorgen maken over de nabije toekomst doet Van der Steen zich ondanks de valse start tegen Sparta niet. ,,We krabbelen ook hier gewoon uit. Als het er weer echt omgaat, wil ik er weer volledig staan.’’

(bron AD.nl)