outhands

Joost Kuhlmann naar IJsselmeervogels

 Het vierde seizoen van Joost Kuhlmann bij Rijnsburgse Boys zal tevens zijn laatste seizoen worden in het geelzwarte shirt. De 24 jarige spits uit Haarlem heeft aangegeven volgend seizoen te vertrekken naar IJsselmeervogels.

In het seizoen 2003-2004 maakte Kuhlmann de overstap van HBC naar Rijnsburgse Boys. In de openingsfase van dat seizoen maakte de spits direct indruk, maar raakte op 18 oktober 2003 in de thuiswedstrijd tegen Noordwijk zwaar geblesseerd. In de slotfase van dat seizoen maakte hij z’n rentree. Hij sloot dat seizoen af met 3 doelpunten.

De seizoenen daarna was Kuhlmann van grote waarde voor de Rijnsburgers. De sterke en balvaste spits was een belangrijk aanspeelpunt in de Rijnsburgse voorhoede en kon een hele achterhoede handen vol werk bezorgen waar andere Rijnsburgse spelers van konden profiteren.

Tot heden was Kuhlmann in 4 seizoenen 18 keer trefzeker in competitieverband. Zijn grootste succes met Rijnsburgse Boys is het behalen van de afdelingstitel in het seizoen 2005-2006 en het winnen van de KNVB-districtsbeker in hetzelfde seizoen. (foto Hans Heemskerk)