Piet Hemminga

Jong Volendam-Rijnsburgse Boys 1–0 (0-0) – VERSLAG

Accu lijkt leeg bij Rijnsburgse Boys

Het spelbeeld in Volendam was vergelijkbaar met de huidige corona-besmettingscijfers: het is niet de vraag óf maar wannéér je het krijgt. Zo was het in het Kras-stadion niet de vraag óf de thuisploeg zou scoren maar wannéér. Nadat de Uien een niet gegeven strafschop en twee buitenspeldoelpunten overleefd hadden, stond een kwartier voor tijd de uiteindelijke stand op het scorebord: 1-0.

Foto: Hans Heemskerk

Zomeravondvoetbal
Zo werd de eerste helft gekwalificeerd op RTV Katwijk. Een geblokt schot van Dani van der Moot, een slim balletje van Marc Magan op Jeroen Spruijt in de diepte. Schoten van Jeffrey Jongeneelen en Furhgill Zeldenrust die op bijna identieke manier over de kruising van het doel vliegen. En een duel tussen Dennis van der Plas en Koen Blommestijn. De Volendamse topscorer weet de verdediger te passeren en laat zich dan net iets te opzichtig vallen. Verder oogt Jong Volendam gevaarlijk maar is dat in de beginfase nauwelijks.

Foto: Hans Heemskerk

Zonneveld ruim voldoende
Een tweede cruciale actie doet zich vlak voor rust voor. Wesley Zonneveld staat op de juiste plek als Koen Blommestijn vanaf een korte afstand denkt raak te schieten. Het zullen in totaal drie tot vier zekere doelpunten zijn die de doelman weet te voorkomen. Ook Rijnsburgse Booys heeft een mogelijkheid de score te openen. Een combinatie van Magan en Spruijt biedt Dani van der Moot de bal op doel te schieten. Het wordt een kruising tussen een lob en een schot wat in ieder geval over de lat gaat.

Foto: Cor Spruijt

Geen betere tweede helft
De start van de tweede helft is typerend voor een groot deel van de wedstrijd. Moeizaam terug spelen van Bram de Bruin op zijn keeper, Wesley Zonneveld die Bert Koomen maar half weet te bereiken en laatstgenoemde geeft vervolgens van grote afstand een corner weg. Eén zonder nadelige gevolgen overigens. Na een uur lijkt Volendam te gaan scoren. De voorzet van Jordi Blom is hard en laag. En passeert iedereen in het strafschopgebied om vervolgens langzaam over de zijlijn te gaan. Vlak daarvoor het Furhgill Zeldenrust een kast op 0-1 laten liggen, zijn inzet wordt gestopt door Kayne van Oevelen.

Foto: Hans Heemskerk

Stuurlui aan wal
Volendam is van oudsher een havenplaats en dien ten gevolge kent het ook de nodige stuurlui. Die aan wal staan uiteraard. Maar de meningen blijven verdeeld over het vertoonde spel van de gasten. Heeft het te maken van kunstgras, lopen er veel spelers van Volendam I in het veld, is er sprake van competitiemoeheid na de intensieve laatste maanden? Het lijkt er op alsnog de nabeschouwing tijdens de komende training kort gehouden kan worden.

Foto: Cor Spruijt

Aanspraak op de winst
Zolang één plus één twee blijft, was het tijdens de wedstrijd zeker dat de thuisclub zou scoren. Op aangeven van invaller Tayrell Wouter is het andere invaller Younes Taha die de 1-0 binnenloopt. In de resterende speeltijd is het Jong Volendam dat de meeste kansen krijgt. En ze uiteindelijk onbenut laat. In de allerallerlaatste minuut is er tenslotte nog een mogelijkheid voor Ian van Otterlo. Zijn inzit promoveert alleen tot corner, een Asante-momentje blijft uit. Er is uiteindelijk maar één ploeg die aanspraak mag maken op de winst. En iedere verdere discussie over een positie op de ranglijst zo tot nutteloos bestempelt. Het laatste memorabele feit is een gele kaart voor Bram de Bruin in blessuretijd. Aan een periode van 753 minuten zonder gele of rode prenten komt daarmee een einde.

Jong Volendam – Rijnsburgse Boys 1–0 (0-0)

Scheidsrechter: de heer T. Hardeman
Toeschouwers: 200

Gele kaart Volendam: Milan de Haan
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Bram de Bruin

Scoreverloop:
78. 1-0 Younes Taha

Opstelling Jong Volendam: Kayne van Oevelen, Rob Tol, Jay Koorndijk, Sjors Kramer, Derry John Murkin, Imran Nazih (66. Milan de Haan), Joey Antonioli (66. Younes Taha), Jim Beers (66. Billy van Duijl), Leon Maloney (66. Tayrell Wouter), Koen Blommestijn en Jordi Blom (76. Milan Zonneveld)
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Rob Zandbergen, Dennis van der Plas, Bert Koomen (79. Masies Artien), Roderick Gielisse (79. Ian van Otterlo), Bram de Bruin, Marc Magan, Jeroen Spruijt, Jeffrey Jongeneelen (79. Delano Asante), Dani van der Moot en Furhgill Zeldenrust (84. Max Hudepohl)