Jong Volendam – Rijnsb. Boys comb. 1-1

In het Kras-stadion, de thuishaven van FC Volendam, speelde een Rijnsburgs combinatie elftal op kunstgras gelijk tegen Jong Volendam.

In een aantrekkelijke wedstrijd, gespeeld bij een stevige wind en onder voortdurende regenval, nam Jong Volendam, met enkele eerste elftal spelers in haar gelederen, na ca 30 minuten spelen een 1-0 voorsprong. De goed keepende Michel van Kasteren was kansloos door een van richting veranderd schot. De Rijnsburgse ploeg, met een groot aantal jonge spelers in de ploeg, gaf echter uitstekend partij en de voorsprong voor de thuisploeg was nauwelijks verdiend.

In de 2e helft schoot Peter Freke na 10 minuten een vrije trap zeer fraai in. De treffer was verdiend en deed recht aan het ook in de 2e helft door Rijnsburgse Boys vertoonde spel. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde beide ploegen de overwinning voor zich op te eisen. Martijn Zwaan hield met verve zijn doel schoon op een aantal verraderlijke schoten van de Oranje voorwaartsen. Hij kreeg wel 1 keer hulp van de lat en 1 keer van Yuri van Es die een bal uit de kruising kopte. Een doelpunt van Dick Zwarthoed werd wegens buitenspel afgekeurd, terwijl een afstandsschot van Dennis Groot op het door doelman Kok van FC Volendam verlaten doel, net over ging. Daardoor bleef het 1-1 in deze fraaie oefenwedstrijd waarin een groot aantal jonge spelers een prima indruk achterliet.