Cor Spruijt

Jong Vitesse – Rijnsburgse Boys: 4-1 (1-0) – VERSLAG

RIJNSBURGSE BOYS STELT TELEUR TEGEN JONG VITESSE

In het weekend waarin op zaterdag, tijdens de Nationale Dodenherdenking, twee minuten stilte in acht wordt genomen en op zondag de bevrijding wordt gevierd verloor Rijnsburgse Boys ‘De slag in Arnhem’. Jong Vitesse was met 4-1 te sterk. 
 
Aftasten
Op Papendal begon Rijnsburgse Boys zonder Bram Ros aan de wedstrijd tegen Jong Vitesse. In de voorhoede speelden Furhgill Zeldenrust en Jeffrey Jongeneelen vlak naast elkaar en in balbezit sloten, via de zijkanten, Roderick Gielisse en Jordy Strooker snel aan. Jong Vitesse mocht veel aan de bal zijn en werd door Rijnsburgse Boys opgevangen rond de middenlijn. De eerste tien minuten was het vooral aftasten. Jong Vitesse liet de bal vlot rondgaan en Rijnsburg keek ‘ de kat uit de boom’. De enige opwinding in de beginfase was een bal die Richard van Nieuwkoop tegen een aanvaller van Jong Vitesse aan schoot. Tot opluchting van Rijnsburgse Boys verdween de terugspringende bal net niet in het doel achter van Nieuwkoop. 
 

Foto: Hans Heemskerk


Wapen
In de 13e minuut zette Jong Vitesse een gevaarlijk wapen in: de verre inworp. De bal werd over de opspringende Jeroen Spruijt gegooid en kwam vervolgens tegen de hand van Carlos Opoku aan. Scheidsrechter Van den Elzen gaf een strafschop. Uitblinker Van Nieuwkoop stopte de matig ingeschoten strafschop van Hicham Acheffey. Rijnsburgse Boys kwam vervolgens twee keer gevaarlijk over de middenlijn. Twee keer was de voorzet matig waardoor er geen gevaar voor het doel van Bilal Bayazit van Jong Vitesse ontstond. De eerste kans in de wedstrijd was voor Jeroen Spruijt. Op de rand van de zestien kreeg hij de bal voor zijn rechtervoet. Het schot van Spruijt werd door een verdediger geblokt. 

Foto: Hans Heemskerk

Staart
Jong Vitesse straalde in het eerste half uur meer spelvreugde, passie, liefde voor het spelletje en enthousiasme uit. Rijnsburgse Boys speelde in een veel te laag tempo en liep vooral achter de spelers van Jong Vitesse aan. Het venijn zat hem in de staart van de eerste helft. Een voorzet van Strooker ging voorbij aan Zeldenrust en Spruijt waarna Jong Vitesse weer in balbezit kwam. Een diepe bal op de vrijstaande Martijn Berden zorgde ervoor dat hij Acheffay kon aanspelen. Het tikje breed op aanvoerder Jesse Schuurman betekende vlak voor rust de 1-0 voor Jong Vitesse. Van Nieuwkoop was kansloos op de schuiver in de hoek van Schuurman.
 

Foto: Hans Heemskerk


Storm
In de eerste minuten van de tweede helft begon Rijnsburgse Boys met wat meer lef. Het leverde direct twee corners en een schot van Jeffrey Jongeneelen (net over) op. Na vijf minuten ging de Rijnsburgse Boys storm alweer liggen. Op het middenveld werd een kopduel verloren waarna Richie Musaba op rechts in balbezit kwam. Op de rand van de zestien speelde hij een Rijnsburgse verdediger uit waarna hij met links de bal heerlijk in de bovenhoek krulde. Rijnsburg keek tegen een terechte 2-0 achterstand aan. Een kleine twee minuten later was er een kans voor Joël Tillema. Helaas speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor keeper Bayazit de bal eenvoudig kon oprapen. Rijnsburg drong wat aan en liet achterin te veel ruimte vallen. Hicham Acheffay maakte daar handig gebruik van en kwam via de linkerkant van het veld alleen op doelman Van Nieuwkoop af. Richard kwam uit zijn goal en wist de bal op de rand van de eigen zestien tegen te houden. De terugspringende bal werd door Jesse Schuurman op het doel geschoten. Inmiddels hadden twee verdedigers van Rijnsburg al de doellijn gehaald maar toch vloog de bal voorbij de verdedigers en keek Rijnsburg tegen een 3-0 achterstand aan. 
 

Foto: Hans Heemskerk


Wissels
Een snelle inworp voor de hoofdtribune bracht Jordy Strooker, vijf minuten na het derde tegendoelpunt, in balbezit. Hij passeerde twee spelers en zijn bal verdween over doelman Bayazit in het doel. Het was Jeffrey Jongeneelen die voor de zekerheid het laatste tikje gaf.
Trainer Wilfred van Leeuwen haalde Edo Knol, Gino Demon en Jeroen Spruijt naar de kant. Maises Artien, Jeroen Meefout en Jayson Halman kwamen voor hen in het veld. Met vier aanvallers en Tillema daar net achter begon Rijnsburgse Boys aan het laatste half uur van de wedstrijd. Er kwamen kansen en vooral Halman maakte het de verdedigers van Jong Vitesse erg lastig. Na een prima actie schoot hij hard op het doel maar de keeper kon de bal nog net tot corner tikken. 
 
 

Foto: Hans Heemkerk


Counter
Waar Rijnsburgse Boys wat opportunistisch en soms wat egoïstisch de aanval zocht daar wachtte Jong Vitesse rustig op de counter mogelijkheden. Het was aan doelman Van Nieuwkoop te danken dat Jong Vitesse niet in die fase op 4-1 of meer kwam. Vier keer wist Van Nieuwkoop zijn team op de been te houden na doelpogingen van Jong Vitesse. Toch kon onze doelman niet voorkomen dat uiteindelijk het vierde doelpunt alsnog viel. Aan de zijkant kreeg de rechterverdediger van Jong Vitesse alle ruimte om weer een aanval op te zetten. Zijn voorzet op Azzedine Dkidak werd vervolgens schitterend met buitenkant links ingeschoten. Na de 4-1 kreeg Rijnsburgse Boys nog een kleine kans. Een kopbal van Jeroen Meefout ging net naast. Scheidsrechter Van den Elzen, die zag dat Rijnsburgse Boys met weinig overtuiging speelde, vond het na precies 90 minuten wel genoeg en floot zonder extra speeltijd af. Door de nederlaag is Rijnsburgse Boys weer gezakt op de ranglijst en staat het nu 13e !! Een getal dat misschien wel tekenend voor dit seizoen is. Alleen Scheveningen, FC Lienden, Jong Almere City FC, VVSB en Barendrecht staan onder Rijnsburgse Boys. 
 
Jong Vitesse – Rijnsburgse Boys: 4-1 (1-0)
44: Jesse Schuurman: 1-0
52: Richie Musaba: 2-0
56: Jesse Schuurman: 3-0
59: Jeffrey Jongeneelen: 3-1
83: Azzedine Dkidak: 4-1
 
Scheidsrechter: F.M.L. van den Elzen
Toeschouwers: 250
 
Gele kaarten Jong Vitesse: –
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: –
 
Opstelling Jong Vitesse: Bilal Bayazit, Boyd Lucassen, Özgür Aktas, Joeri Potjes (84: Joris Klein Holte), Mats Grotenbreg, Patrick Vroegh, Martijn Berden (76: Mike de Beer), Jesse Schuurman, Lars ten Teije, Richie Musaba (63: Azzedine Dkidak) en Hicham Acheffay.
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Rodrick Gielisse, Thomas Bakker, Jordy Strooker, Jeffrey Jongeneelen, Carlos Opoku, Jeroen Spruijt (63: Jeroen Meefout), Gino Demon (63: Jayson Halman), Joël Tillema, Edo Knol (63: Masies Artien) en Furhill Zeldenrust.