Marylène Hogewoning

Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys 4-3 (2-2) – VERSLAG

‘De droom valt in duigen’

Tijdens de opkomst van de oranjehemden en de geel-zwarten hielden de meegereisde Rijnsburgers een spandoek omhoog met één duidelijke boodschap voor onze boys: ‘keep the dream alive’. Helaas, na 90 minuten spelen in Volendam was de eindstand 4-3. Een gemiste kans op het veroveren van de koppositie. Het kampioenschap lag binnen handbereik, maar je grijpt ernaast. En dat doet de staf, spelers en supporters heel erg veel pijn.

Tactiekwissel
De wedstrijd begon al niet goed voor Rijnsburgse Boys. De tactiek was voor het eerst in het seizoen veranderd. Er werd van het vertrouwde 4-3-3 systeem afgestapt en gewisseld naar een 5-3-2 opstelling. Maar het ging na vijf minuten mis. Over de linkerkant vond een snelle uitval van Volendam plaats die niet te stoppen was door de Rijnsburgse verdediging: 1-0. Een echte tegenvaller, want er moest natuurlijk gewonnen worden om de kampioensdroom in leven te houden. Tien minuten later ging het opnieuw mis. Balverlies op het middenveld zorgde voor opnieuw een snelle uitval van de jong Volendammers, die opnieuw niet gestopt kon worden: 2-0.

Erop
Dit ging helemaal niet de goede kant op voor Rijnsburgse Boys, er moest iets gebeuren. Er werd ingegrepen en teruggeschakeld naar het vertrouwde 4-3-3 systeem. Het voordeel van zo’n vroege achterstand is dat er nog tijd genoeg was om het goed te maken: erop en erover. De aansluitingstreffer kwam al heel snel. In de minuut achttien maakte Jordy Strooker een fantastische goal. Na die 2-1 kwam het vertrouwen weer terug. Zeker omdat er aan alle kanten werd vernomen dat AFC met een 1-0 achterstand kampte. En in de 30e minuut was die gelijkmaker er dan ook. Daan Walraven nam de genomen corner op de slof. De bal bleek naast te gaan, maar daar was onze aanvoerder Bram Ros die de bal alsnog binnentikte: 2-2. Dit bleef eveneens de stand tot het rustsignaal.

En er (niet) over
De boodschap was na rust duidelijk: er overheen knallen. Alleen konden de boys maar geen vuist maken. Ondertussen bleef Volendam levensgevaarlijk via de counter. In de 67e minuut ging het opnieuw mis. Vanuit een vrije trap werd na een knappe redding van Zonneveld de bal binnen gewerkt: 3-2, weer een achterstand. Maar een achterstand viel goed te maken zoals al eerder in de wedstrijd was gebeurd. De tijd begon alleen wel steeds meer te dringen maar in de 82e minuut was daar invaller Bram de Bruin. Na een schitterende één-twee met Furhgill Zeldenrust was het (net als voorgaande wedstrijden) een invaller die het verschil maakte: 3-3.
Tijd om op voorsprong te komen was er ook nog wel, maar Volendam bleef gevaarlijk in de counters. Zonneveld wist ons uit de brand te helpen, maar in de 90e minuut ging het alsnog mis: uit (wederom) een counter kwam Volendam op 4-3. Rijnsburgse Boys zakt met deze nederlaag terug naar plek drie met twee punten achter op AFC en nieuw koploper Katwijk.
Na de wedstrijd was het stil, doodstil. Stil in het Kras Stadion, stil in de kleedkamer en stil in de bus naar huis. Je was zo dichtbij de koppositie, maar het is helaas niet gelukt. De kampioensdroom valt in duigen, tenzij er op de laatste wedstrijddag een wonder gebeurt.

Scheidsrechter: Boel, N.