Piet Kralt

Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys 0-2 (0-1) – VERSLAG

De winst binnengesleept en de nul vastgehouden

In de voorbeschouwing schreef ik afgelopen week, dat het voor Rijnsburgse Boys wel weer eens mocht meezitten. Op het vriendelijke Ruitenheer Academy Veld werd ik op mijn wenken bediend. Jong Almere City FC kreeg kansen zat en raakte vroeg in de wedstrijd zelfs de paal. Maar ze maakten geen geldig doelpunt. Dat deden de Boys beter en dan met name Bram de Bruin. Hij maakte er twee en de verdediging hield de nul. Voor het eerst sinds 9 maart gingen de drie punten mee naar Rijnsburg en voor het eerst sinds 2 maart werd de nul gehouden. Of het niet op kon.

Die goede afloop leek er aanvankelijk helemaal niet in te zetten. Jong Almere City FC zocht het in de combinatie, Rijnsburgse Boys in de lange bal. Voor de thuisclub stond er nog wat op het spel. Zij moeten in het linker rijtje eindigen om geen promotie-degradatiewedstrijden te hoeven spelen. Dus zat er voldoende urgentie in het spel van de polderjongens. In de vijfde minuut een afgekeurde goal en in het eerste kwartier een handvol kansen, inclusief een bal op de paal. Gedurende de hele wedstrijd had Guus Zuidema werk en dat werk verrichtte hij absoluut naar behoren. Hij hield er een aantal zekere goals uit.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Rijnsburgse Boys er vaker gevaarlijk uit en in de 28e minuut maakte Bram de Bruin de 0-1 op aangeven van Delano Asante. Daarna viel het qua kansen een beetje stil. Wat nou ook niet zo rampzalig was. Mooi weer en een voorsprong, wat wil een mens nog meer?

Nou, een grotere voorsprong en die kwam er ook na de rust. In de 56e minuut besloot Bram de Bruin dat het lang genoeg 0-1 was geweest. Nog op de eigen helft kreeg hij de bal, liep iedereen er uit, kwam vrij voor de goal en scoorde beheerst. Even later werd het bijna 0-3 na goed werk van Mark Mieras, maar dat bleek te veel van het goede.
Jong Almere City FC knokte voor wat het waard was. Vaak zag een aanval er gevaarlijk uit. Maar of de eindpass deugde niet of de afwerking was slordig, of Guus Zuidema lag in de weg of een Rijnsburgse verdediger kraakte het schot. Kortom, er was altijd wel wat. En dus stond de 0-2 na de zes minuten bijgetelde tijd nog steeds op het scorebord.
Zaterdag aanstaande sluit Rijnsburgse Boys het toch wel teleurstellende seizoen af op Middelmors tegen onze sportvrienden uit Noordwijk. Als er dan weer wordt gewonnen, sluiten we het seizoen nog enigszins positief af.

Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys 0-2 (0-1)

Scheidsrechter: dhr K. Puts

Toeschouwers: 250

Scoreverloop:
28’ 0-1 Bram de Bruin
56’ 0-2 Bram de Bruin

Gele kaarten Jong Almere City FC: Twan van der Zeeuw, Julius Kok, Amoah Foah-Sam, Marcelencio Esajas, Tyrese Noslin.
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Sjors Kramer, Bram de Bruin.

Opstelling Jong Almere City FC: Stijn Keller, Amoah Foah-Sam, Jaden Pinas, Julius Kok (57. Tyrese Noslin), Twan van der Zeeuw, Marcelencio Esajas (75. Eja Jay Dakriet), Pim Lukassen (57. Layee Kromah), Guus Beaumont, Marley Dors, Tijmen Wildeboer, Emmanuel Poku (71. Jeffry PLuriel).
Opstelling Rijnsburgse Boys: Guus Zuidema, Sjors Kramer (83. Andre Morgan), Daan Walraven, Dennis van der Plas, Mark Mieras (71. Rob Zandbergen), Rob Gielisse (70. Steff van Rooijen), Nino Klaver, Jeroen Spruijt, Bram de Bruin (87. Lesley Bakker), Delano Asante, MItchi Huisman (87. Ilias Kariouh).