Maryléne Hogewoning

Johan de Haas en Patrick Lesger tekenen voor nog een jaar bij Rijnsburgse Boys

De eigen jeugdspelers Johan de Haas (20) en Patrick Lesger (22) gaan volgend jaar door bij Rijnsburgse Boys. Ze hebben beiden hun handtekening gezet onder een contract van een jaar en blijven dus verbonden aan Rijnsburgse Boys tot medio 2025.

Johan de Haas: “Rijnsburgse Boys is mijn club, hier wil ik slagen”
Johan zit al van kleins af aan bij Rijnsburgse Boys. Vanaf de mini’s heeft hij vrijwel alle selectieteams doorlopen. In november van seizoen 2022-2023 werd Johan de Haas officieel lid van de A-selectie van Rijnsburgse Boys.

“Dit seizoen zit ik voor het eerst een heel jaar bij de A-selectie en dat bevalt me heel erg goed”, vertelt de 20-jarige middenvelder. “Toen ik benaderd werd door Peter Cadel over mijn contract, vertelde hij dat de club graag met mij door wilde gaan. De club ziet potentie in mij en wilde me graag belonen voor de uren die ik in Rijnsburgse Boys heb gestoken de afgelopen jaren. Ik twijfelde na dat gesprek eigenlijk niet langer en besloot: Rijnsburgse Boys is mijn club, hier wil ik slagen.”

Het doel voor volgend seizoen is duidelijk voor Johan. “Ik wil graag het vertrouwen van de technische staf winnen zodat ik meer minuten kan gaan maken bij het eerste. Ik heb drie wedstrijden dit seizoen mogen invallen: tegen Katwijk, ACV en FC Groningen en dat smaakt naar meer. Ik wil volgend seizoen nog meer van dit soort invalbeurten maken, zodat ik uiteindelijk een vaste waarde kan worden voor het eerste van Rijnsburgse Boys.”

Patrick Lesger: “Ik heb geen moment getwijfeld over deze beslissing”
Ook Patrick Lesger zit van jongs af aan bij Rijnsburgse Boys. Hij heeft tussendoor (van zijn zevende tot zijn veertiende) in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld, daarna keerde hij terug naar Rijnsburg. Vorig seizoen, na het trainingskamp begin 2023, is Patrick officieel aan de A-selectie toegevoegd als vierde keeper.

“Ik heb allereerst gesprekken gehad met de keeperstrainers Hans Schot en Tim Orlowski en daarna ook met Peter Cadel”, vertelt Patrick. “Ze gaven allemaal aan dat ze me graag willen houden. Net zoals bij Johan zien ze mijn potentie en daarom willen ze mij graag de kans geven om me bij de A-selectie verder te ontwikkelen. Na die gesprekken heb ik eigenlijk geen moment getwijfeld over mijn beslissing: ik blijf bij Rijnsburgse Boys.”

“Ik moet meer speelminuten gaan maken”, vertelt Patrick over zijn doel voor komend seizoen. “Ik heb dit seizoen te lang stilgestaan omdat Stijn Driebergen bijna alle wedstrijden in het O23-team keepte. Nu hij vertrekt bij Rijnsburg mag ik daar onder de lat staan. Verder zou het mooi zijn als ik volgend seizoen een keertje op de bank mag zitten bij het eerste. Het uiteindelijke doel is toch eerste keeper worden van Rijnsburgse Boys 1.”