IJsbrand van Tilburg

Joël Tillema in top 10 topscorerslijst allertijden

Zijn rake kopbal op De Westmaat, afgelopen zaterdag tegen IJsselmeervogels, betekende voor Joël Tillema dat hij is gestegen naar positie 10 op de Rijnsburgse topscorerslijst allertijden. De gelegenheidsspits heeft betrekkelijk vroeg in zijn vijfde seizoen bij Rijnsburgse Boys inmiddels 58 competitietreffers gescoord. Hij deelt deze positie met niemand minder dan Piet ‘de Flap’ Haasnoot, maar die deed dat in zeven seizoenen.

Eén op één

Met vier treffers in vier duels loopt Joël Tillema in het huidige seizoen keurig één op één. In de resterende 30 competitiewedstrijden zal de teller ongetwijfeld verder oplopen. Het bereiken van de gedeelde derde plaats samen met Jaap van Duijn en Steven Faber lijkt een kwestie van tijd. Om op het totaal van 67 te komen zijn immers nog slechts negen treffers nodig. De oud-spelers die hij daarmee zal passeren op de lijst zijn Peter Freke, Danny van der Vijver, Berry Charité, Hans Zwaan en Raily Ignacio.    

Joël Tillema kopt Rijnsburgse Boys op voorsprong tegen IJsselmeervogels en zichzelf naar positie tien op de Rijnsburgse topscorerslijst allertijden (foto: Loes van der Meer)

Ook Jeffrey Jongeneelen sluipt langzaam maar zeker richting een toptiennotering. De rechtsbuiten, die komende zaterdag tegen Jong FC Volendam zijn 100ste competitiewedstrijd voor Rijnsburgse Boys zal spelen en dan tegelijkertijd gehuldigd zal worden met Jordy Strooker, die tegen IJsselmeervogels zijn 150ste competitiewedstrijd speelde, heeft tot nu toe 42 competitietreffers gescoord. Hij staat daarmee op een gedeelde 19e positie, samen met Huug Aandewiel.

Voor de volledige topscorerslijst aller tijden, ga naar de volgende webpagina:  https://www.rijnsburgseboys.nl/?page_id=1597