Bram van Egmond

JO13-1 op bezoek bij oranje

In de laatste maanden van 2016 hebben de boys van JO13-1 hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk loten te verkopen. Uiteindelijk bleken onze jongens de meeste loten te hebben verkocht, en daarom mochten de boys naar de kuip om het Nederlands elftal aan te moedigen.
Om half 7 s ’avonds vertrokken wij met de spelersbus van Rijnsburgse Boys 1 naar Rotterdam. Bij aankomst op Middelmors dachten de trainers en begeleiders eerst dat wij een week op trainingskamp gingen, want tassen vol snoep en chips gingen mee de bus in. Onderweg naar de kuip werd er in de bus al flink geoefend op het zingen van het volkslied en andere oranje nummers. Eenmaal bij het stadion aangekomen, was de vlagger van het team, Henk van der Gugten, degene die iedereen goed bij elkaar hield. Want met zo’n drukte kun je elkaar snel kwijt raken.

Nadat wij onze plekjes in het stadion hadden gevonden, werden de snoep- en chipszakken geopend. Ondertussen waren de spelers van oranje voor onze neus een tiki taka positiespel aan het spelen, maar de jongens keken liever naar elkaars snoepzakken om te kijken of er wat lekkers tussen zat. Voordat de wedstrijd begon, werd onder leiding van de floraband het volkslied uit volle borst meegezongen!

De meeste lezers van dit verslag zullen deze wedstrijd op televisie hebben gevolgd. Een mooie 5-0 overwinning voor oranje en daar viel niets op af te dingen. Bijna alle jongens hadden dezelfde mening: ‘Depay bracht te weinig en oudgedienden Robben en Sneijder zijn nog steeds de betere spelers.’ Maar met vijf knallende doelpunten hebben de spelers en begeleiders genoten van een heerlijke avond!
Voor de jonge spelers die volgend seizoen ook loten gaan verkopen, kunnen wij als tip meegeven om zo goed mogelijk je best te doen en zoveel mogelijk loten te verkopen, want zo’n avond is fantastisch om mee te maken! Hierbij willen wij namens alle spelers, ouders en begeleiders van de JO13-1 Rijnsburgse Boys bedanken voor deze geweldige avond!