Ben Vletter

JO11-1 en JO13-4: een ervaring rijker

Op zaterdag 11 juni speelde het Nederlands Elftal tegen Polen, in De Kuip in Rotterdam, voor de Nations League

De huidige JO11-1 had afgelopen jaar de meeste lootjes verkocht, van de Oudejaarsloterij, en dus mochten zij naar een wedstrijd van het Nederlands elftal. Tezamen met de JO13-4 van 3 seizoenen geleden, die toen de meeste lootjes hadden verkocht, maar door de Corona-ellende nog niet waren geweest. Om 17.45uur verzamelden 21 spelers en 8 leiders/trainers zich, om daarna om 18.00uur naar Rotterdam te vertrekken in de spelersbus van Beuk!

Na een uurtje rijden kwamen we aan bij het stadion en het was prachtig weer en buiten het stadion hing al een mooie sfeer, dus de avond begon goed. We stapten vlak voor het stadion uit en de druk was bij sommige al vrij hoog!

Toen we iedereen verzameld hadden gingen we eerst een frietje scoren. Aangezien het erg druk was bij de frietkraam, was er gelukkig een leider met een idee en hij regelde via de ‘achterdeur’ even 29 frietjes. Slimme actie al zeg ik het zelf 😉

Toen de inwendige mens was gevuld gingen we met z’n allen de ingang zoeken. Natuurlijk helemaal aan de andere kant van het stadion, maar daardoor hadden we een mooi loopje, tussen alle Nederlandse en Poolse fans en dat ging prima. Aangekomen bij onze ingang waren we eigenlijk zo binnen en gingen we opzoek naar onze plekken. Die waren prima, dus perfect geregeld vanuit Rijnsburgse Boys! De wedstrijd was niet van hoog niveau, maar na een 0-2 achterstand werd het toch nog 2-2 en hadden ze nog kunnen winnen in de laatste minuten! Maar na het missen van de penalty bleef het 2-2. Dat mocht de pret van deze avond en de mooie sfeer in het stadion zeker niet drukken; want wat was er een heerlijke voetbalsfeer, met Nederlands en Poolse fans door elkaar heen in het hele stadion en alleen maar zingen! Gelukkig kan dat dus nog wel.

Na het laatste fluitsignaal was het weer verzamelen en op zoek naar de bus. Rond 23.45uur kwamen we weer terug op Middelmors en kan ik, namens de hele groep, niets anders zeggen dan dat het een zeer geslaagde avond was. Ondanks de 2-2 😉

Alle leiding bedankt voor de begeleiding van de kinderen en alle kinderen bedankt voor de gezellige avond; het was top!

Tot slot nog aan alle kinderen die komend seizoen de lootjes van de Oudejaarloterij mogen gaan verkopen: doe echt je best om er zoveel mogelijk te verkopen, want deze prijs winnen is echt super gaaf!