Bram van Egmond

Jeugdspelers naar Ajax-Paris Saint-Germain

Voor de broers Lars en Sten den Hamer, spelend in respectievelijk de E3 en de F7/F8, wordt woensdag 17 september een bijzondere dag. Dan mogen ze voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd Ajax-Paris Saint-Germain met de spelers het veld oplopen in de Amsterdam ArenA. ‘
“We vinden dat echt super cool, maar ook spannend want we weten nog niet precies hoe dat gaat en wat we moeten doen,” vertellen ze. Lars hoopt dat hij Zlatan Ibrahimovic een hand mag geven. Sten hoopt dat hij met doelman Jasper Cillessen mag lopen. “We komen dan misschien op tv, dus allemaal kijken.”
Onder de foto stellen Lars en Sten zich voor:

jeugdspelers

Naam: Lars den Hamer (links op de foto)
Team:  E3
Leeftijd: 9
Groep: 6
Eten: vis (liefst iets met garnalen)
Lezen: Geronimo Stilton en Donald Duck
Hobbies: voetbal, vissen en af en toe help ik mijn opa in de moestuin
Hoe vind je het bij Rijnsburgse Boys? “Ik zit al drie jaar op voetbal, dit is mijn vierde jaar. Ik vind het heel erg leuk op voetbal. Ik ben centrale verdediger, dat vind ik een leuke plek. Ik train twee keer per week, en op de andere dagen voetbal ik vaak in onze tuin. Ik heb twee doelen voor mijn verjaardag gehad, daar kan ik goed mee oefenen. Ik doe dan met mijn broertje Sten en mijn vader ‘wie scoort is keep’. Soms als er vrienden bij ons spelen (bijvoorbeeld Pieter uit mijn klas die ook in mijn team zit) doen we een partijtje.”
Naam: Sten den Hamer (rechts op de foto)
Team: F7/F8
Leeftijd: 7
Groep: 4
Eten: patat
Lezen: Geronimo Stilton en De Effies
Hobbies: voetbal, spelen op de Wii (Fifa of Disney Infinity, die heb ik net nieuw)
Hoe vind je het bij Rijnsburgse Boys? “Ik zit dit seizoen voor het eerst op voetbal. Ik wilde vorig jaar ook al, maar toen zat ik ook nog op zwemles en mijn ouders vonden het anders een beetje te veel. Ik heb afgelopen zaterdag  mijn eerste wedstrijd gespeeld tegen Alphia. Er zaten veel meiden in mijn team. Dat vond ik eerst niet leuk, maar toen we eenmaal aan het voetballen waren, maakte het me niks meer uit, want het ging heel goed en de meiden waren ook heel goed. We hebben helaas verloren met 4-7, maar ik heb wel alle vier de doelpunten van ons team gescoord! Toen was ik wel trots en vond ik mezelf ook wel een beetje goed.”