Henk Hogewoning

Jeugdspeler Mark Mieras langer bij Rijnsburg

 

Rijnsburger Mark Mieras maakt ook volgend seizoen deel uit van de A-selectie van trainer Henk Wisman. De 19-jarige jeugdspeler, die sinds seizoen 2020-2021 met het eerste team meetraint, tekende afgelopen weekend een nieuw eenjarig contract met een optie op nog een jaar.

De twee gesprekken die Mark Mieras voerde met Gerrit Paauw, bestuurslid technische zaken, en trainer Henk Wisman verliepen prima, zegt Mark. “Er is veel vertrouwen in me en er is zicht op speelminuten, heb ik te horen gekregen. In eerste instantie moet ik me richten op de linksbackpositie, maar op termijn hoop ik op een plek links op het middenveld, mijn favoriete positie.”

Dit seizoen competitiedebuut

Eerder dit seizoen maakte Mark zijn competitiedebuut. Uit tegen HHC Hardenberg speelde hij voor het eerst mee als linksback gedurende een halve wedstrijd. Ook daarna, tegen AFC (thuis) en Quick Boys (uit), kreeg het Rijnsburgse talent speelminuten, beide keren zo’n 30 minuten.

“Ik heb sinds ik bij de A-selectie zit, echt progressie gemaakt”, kijkt Mark terug op de afgelopen anderhalf jaar. “Ik ben fysiek sterker geworden en mijn handelingssnelheid is omhoog gegaan. Ook op andere gebieden ben ik beter geworden, ondanks het feit dat het een heel grote stap is van de jeugd via eerst de B-selectie naar nu de A-selectie. Nu is het zaak om speelminuten te maken in het eerste, dan kan ik me verder ontwikkelen.”

Jeugd bij Rijnsburg en Ajax

Mark Mieras, inmiddels tweedejaars student bestuurskunde aan de VU in Amsterdam, voetbalt sinds zijn vijfde jaar bij Rijnsburgse Boys. Al snel viel hij op bij de scouts van verschillende profclubs. Ajax lijfde hem in, waarna hij van zijn tiende tot zijn twaalfde op De Toekomst speelde met ploeggenoten als Ryan Gravenberch, Brian Brobbey en Kenneth Taylor. Na drie jaar keerde Mark terug bij Rijnsburg, waarna hij vervroegd werd overgeheveld naar eerst de A-junioren en vervolgens naar het tweede en het eerste elftal.