Bram van Egmond

Jeugdspeler Jesper Slootweg naar A-selectie

Na Bart Duiker (18) en Alessandro Kwant (20) maakt ook de 17-jarige Jesper Slootweg de overstap naar de A-selectie. De eerstejaars A-junior, die maandag 30 april een opleidingscontract tekende, traint vanaf komende zomer mee met de selectie van trainer Wilfred van Leeuwen, waarin hij dan de jongste speler is.

“Het is heel snel gegaan,” reageert Jesper Slootweg. “Begin dit jaar stond ik nog aan de kant te juichen als het eerste speelde, volgend seizoen kan ik samen met de spelers van het eerste juichen. Ik had niet verwacht dat ik nu al zou doorstromen naar de A-selectie. Blijkbaar vinden ze dat ik potentie heb. Het zal wel zwaar worden, vanwege alle concurrentie, maar ik kan wel veel leren en dat is goed voor mijn ontwikkeling.”
Onder 23
Dit seizoen speelde Jesper bijna alle wedstrijden in Rijnsburgse Boys Onder 23, waarin hij zich goed staande hield te midden van de A-selectiespelers. In een oefenwedstrijd tegen Noordwijk, eerder dit jaar, viel hij voor het eerst in in het eerste elftal. En thuis tegen FC Lienden zat de eerstejaars A-junior voor het eerst op de reservebank tijdens een competitieduel. Ook trainde hij al meerdere keren mee met de mannen van Pieter Mulders. “Ik ken de spelers dus al een beetje en zij mij. Maar het is wel spannend.”
Kampioen
Jesper Slootweg begon zijn loopbaan in de F13 van Rijnsburgse Boys om vervolgens alle jeugdselectie-elftallen te doorlopen. In de jeugd speelde Jesper onder anderen samen met Bart Duiker, die in januari overstapte naar de A-selectie. Jespers positie is die van centrale verdediger. “Naar die plek gaat mijn voorkeur uit, maar ik kan ook op het middenveld spelen. Maar volgend seizoen ben ik al blij als ik sowieso kan spelen.” Jesper afsluitend: “In mijn eerste jaar in de F13 werd ik meteen kampioen, daarna nooit meer.” Lachend: “Dat moet dus maar bij de senioren gebeuren.”