Bram van Egmond

Jeugdspeler Bart Duiker tekent tweejarig contract

Begin januari werd hij door trainer Pieter Mulders tussentijds toegevoegd aan de A-selectie. Op 13 januari maakte hij zijn debuut in de slotfase van Rijnsburgse Boys-Koninklijke HFC. En op donderdag 22 februari tekende hij een tweejarig contract. Een snelle ontwikkeling voor de pas 17-jarige Rijnsburger Bart Duiker.

Voor degenen die jou niet kennen: wie is Bart Duiker?
“Ik ben in de jeugd van Rijnsburgse Boys begonnen, waar ik tot en met de tweedejaars E-junioren heb gespeeld. Daarna zat ik vier jaar bij ADO Den Haag, waar ik in de D1 en de C1 speelde. Vervolgens heb ik twee jaar in de B1 van Alphense Boys gespeeld, totdat Peter Freke (trainer van Rijnsburg 2) vorig jaar belde. Of ik bij Rijnsburg als A-junior in het tweede elftal wilde komen spelen.”
Waarom Rijnsburg?
“Ik doe een studie aan het CIOS in Hoofddorp met nu ook stages. Dat ging het niet worden in combinatie met het reizen van en naar Alphen aan den Rijn. Daarom zocht ik een club dichterbij huis. Als kleine jongen stond ik met mijn vrienden achter het doel, op de plek waar nu de HKR staat, naar Bart en Peter Freke te kijken; jongens die ik ook in het dorp weleens tegenkwam. Als je dat ziet, hoop je daar zelf ooit ook te staan. En nu sta ik er dus zelf. Dat is wel mooi.”
Wat voor type voetballer ben je?
“Ik ben een middenvelder die op zes en acht kan spelen. Ik ben een fysiek sterke speler, met een goede dribbel en veel drive en loopvermogen. Waar ik aan moet werken is mijn scorend vermogen. En ik moet leren niet alleen met mijn hart maar ook met mijn hoofd te spelen.”

Hoe was je tijd bij ADO Den Haag en Alphense Boys?
“Bij ADO, waar ik onder anderen Richard Knopper als trainer had, kreeg ik in mijn laatste jaar de ziekte van Pfeiffer en een blessure waardoor ik niet veel speelde en uiteindelijk niet mocht blijven. Daarna bij Alphense Boys speelden we in de eerste divisie tegen allemaal sterke eredivisieclubs. In de najaarscompetitie zijn we zelfs kampioen geworden. In dat jaar was ik een vaste waarde op het middenveld.”
En nu dus een tweejarig contract bij Rijnsburg…
“Ja, ik heb er heel veel zin in. Ik heb er hard voor gewerkt en daardoor een plek afgedwongen, is mij verteld. Mooi is ook dat ik al mijn debuut heb gemaakt, ook al was het maar een paar minuten. Het kostte me wel gebak. Wesley Goeman zei dat ik moest trakteren. Dat was voor de grap, maar ik heb me niet laten kennen en op gebak getrakteerd op donderdagavond na de training.”
Wat zijn je verwachtingen voor de komende seizoenen?
“Ik wil me bewijzen. Ik moet dat zelf doen maar ik geloof dat ik het kan. Ik hoop zoveel mogelijk speelminuten te maken. Wilfred van Leeuwen, de nieuwe trainer die ik nog ken van mijn tijd bij ADO, wil bouwen aan een voetballende ploeg met een inschuivende laatste man. Daarvoor heb je een nummer zes nodig. Die rol kan ik invullen. Dit team heeft veel potentie met een mix van ervaren voetballers en jonge spelers die hier over een jaar of vier ook nog kunnen spelen. Dat spreekt me erg aan.”