Henk Hogewoning

Jeugdopleiding opnieuw gecertificeerd

De afgelopen periode heeft de KNVB onze jeugdopleiding opnieuw beoordeeld. En met succes. Afgelopen zaterdag om 9.30 uur waren de KNVB-ambassadeurs Sofia de Jong en Wietse Jelles op ons sportpark present om het nieuwe certificaat uit te reiken aan voorzitter Ad Hendriksen en Resham Sardar, Talent Performance Coach bij Rijnsburgse Boys.

Programma
In het seizoen 2014/2015 introduceerde de KNVB samen met NMC Bright het zogeheten Kwaliteit & Performance Programma voor de jeugdopleiding van voetbalclubs in Nederland. Doel van dit programma is om clubs niet alleen de mogelijkheid te geven om hun jeugdopleiding te certificeren, maar vooral ook om clubs te ondersteunen bij het ontwikkelen en verbeteren van de jeugdopleiding. Deelname aan dit programma werd ook min of meer opgelegd door de KNVB zoals vastgelegd in de licentievoorwaarden voor tweede- en derdedivisieclubs.

Certificaat Lokale Jeugdopleiding
In 2018 ontving Rijnsburgse Boys voor de jeugdopleiding het certificaat Lokale Jeugdopleiding van de KNVB. Daarbij werd de voorwaarde gesteld dat de jeugdopleiding met regelmaat opnieuw beoordeeld zou moeten worden om blijvend te kunnen voldoen aan de eisen horend bij deze certificering.

Woord van dank
Resham Sardar heeft, met ondersteuning van de Technische Commissie Jeugd alsook van een aantal jeugdtrainers, gezorgd dat Rijnsburgse Boys ook de komende jaren weer gecertificeerd zijn. Het bestuur dankt hun daarvoor.

Rijnsburgse Boys heeft overigens de ambitie om toe te werken naar het niveau van Regionale Jeugdopleiding.
Op de foto reiken de KNVB-ambassadeurs Sofia de Jong en Wietse Jelles het certificaat uit, te midden van een deel van onze jeugd.