Bram van Egmond

Jeugdkeepers Driebergen en Kwant langer op Middelmors

In navolging van de talenten Jesper Slootweg en Mark Mieras hebben ook de keepers Stijn Driebergen (19) en Alessandro Kwant (22), die om en om in het tweede elftal hun wedstrijden spelen, hun contract met een jaar verlengd, met een optie op nog een extra jaar.

Alessandro Kwant: ‘Waardering en vertrouwen’

Doelman Alessandro Kwant speelt sinds de C-junioren bij Rijnsburgse Boys en maakt inmiddels voor het derde jaar deel uit van de A-selectie, al moet daar meteen bij gezegd worden dat hij in 2020 maar sporadisch een competitieduel gespeeld heeft als gevolg van het coronavirus. “Daardoor sta ik al bijna een jaar stil en dat staat de ontwikkeling van mij en andere jonge voetballers natuurlijk in de weg,” kijkt Alessandro terug. “Je moet uren maken. Gelukkig gaan we deze week weer trainen.”

De uit Oegstgeest afkomstige keeper traint doordeweeks mee met de A-selectie, maar zijn doel is om het komende jaar te bewijzen dat hij ook op zaterdag bij het eerste elftal hoort te zitten. “Er spreekt waardering en vertrouwen uit dat mijn contract verlengd is. Dat gaf voor mij de doorslag om door te gaan. Bovendien heb ik een goede band met keeperstrainer Hans Schot. Onder hem heb ik stappen gemaakt, onder andere op het gebied van coaching. Ook ben ik stabieler gaan keepen. Daar ga ik verder aan werken, zodat eventuele twijfels die er nog zijn verdwijnen.”

Stijn Driebergen: ‘Het moet een keer gaan gebeuren’

Ook Stijn Driebergen traint al voor het derde jaar mee met de Rijnsburgse A-selectie, maar de stap naar tweede doelman komt nog te vroeg, erkent de Rijnsburgse doelman. “Ik ben pas 19 jaar, maar het moet wel een keer gaan gebeuren. Is het niet volgend jaar, dan toch wel het jaar daarna. Ik ben blij met de contractverlenging en hoop dat dit nog een keer of tien gebeurt de komende jaren.”

“De feitelijke onderhandelingen over mijn contract duurden vijf minuten,” meldt de doelman over zijn gesprek met de technische staf. “Verder ging het vooral over mijn ontwikkeling. Zo heb ik bijvoorbeeld de afgelopen jaren veel getraind op links uitschieten, op meevoetballen en op hoge voorzetten. Ook de coaching en mijn aanwezigheid in het veld, is verbeterd. Van de trainingen met Hans Schot en trainen met oudere spelers pik je veel op.”
Net als voor Alessandro geldt ook voor Stijn dat hij dit jaar weinig aan spelen is toegekomen vanwege corona. “Ik heb maar een paar wedstrijden gekeept dit jaar. In feite is het een weggegooid jaar, dat we maar snel moeten vergeten. Ik heb wel voor mezelf getraind of met een ploeggenoot op het veld, maar je mist toch de zaterdag met eerst een wedstrijd spelen in het tweede elftal, dan bij het eerste kijken en daarna de derde helft.”