Bram van Egmond

Jesper Slootweg en Mark Mieras verlengen contract

De uit de eigen jeugd afkomstige spelers Jesper Slootweg (19) en Mark Mieras (18) hebben hun contract verlengd met een optie op nog een seizoen. Jesper Slootweg is bezig aan zijn derde seizoen bij de A-selectie, Mark Mieras zit sinds deze zomer bij de selectie.
Jesper Slootweg
“Ik ben net zo gelukkig met dit contract als met mijn eerste jeugdcontract nu tweeënhalf jaar geleden,” zegt Jesper Slootweg over zijn contractverlenging. “Alleen is het jammer dat een deel van dit en vorig seizoen in de soep is gelopen als gevolg van corona. Dat belemmert toch de ontwikkeling en dat is jammer, want ik zat er lekker in dit seizoen. In de voorbereiding heb ik de nodige minuten gemaakt in het eerste elftal, en in het tweede ben ik, als aanvoerder en vaste strafschoppennemer, een van de steunpilaren geworden.”

De centrale verdediger heeft zich als doel gesteld om de komende maanden verdere stappen te zetten. Jesper: “Ik ben bijna twintig, en dat is nog best jong, maar het moet wel gaan gebeuren. Ik leer veel op de training. En we hebben een leuke groep; dat zie je ook aan de prestaties. Nu maar hopen dat we weer snel kunnen voetballen. Dat zou mooi zijn voor ons en voor de supporters, die ook wel weer wat afleiding kunnen gebruiken op zaterdagmiddag.”    
Mark Mieras
Middenvelder Mark Mieras tekende ook voor een jaar bij, eveneens met een optie op nog een seizoen. Hij had al een jeugdcontract en zit sinds deze zomer permanent bij de A-selectie. Tot zijn eigen verrassing is het jeugdcontract eerder dan gepland al omgezet in een A-contract. “Daar ben ik natuurlijk superblij mee,” zegt Mark die een deel van zijn opleiding in de jeugd van Ajax doorbracht, in de E1 en D1. “Hieruit blijkt dat de technische staf potentie in mij ziet en vindt dat ik me goed ontwikkel.”

Ook vorig seizoen trainde Mark, die op het middenveld en in de aanval uit de voeten kan, al regelmatig mee met de A-selectie. “Als B-selectiespeler was de stap toen nog te hoog, maar nu zit ik er permanent bij. Op de training werk ik onder andere aan mijn handelingssnelheid en het tempo. Dat gaat steeds beter. In het tweede elftal heb ik tot nu toe alles gespeeld en regelmatig gescoord. Zo kan ik belangrijk zijn voor het team.”