Bram van Egmond

Jeroen Hessing stopt met voetballen

3. Jeroen Hessing
Na drie jaar bij Rijnsburgse Boys en een verlenging van zijn contract met een vierde seizoen, waarin hij tot nu toe niet kon spelen vanwege een schorsing van acht wedstrijden, heeft Jeroen Hessing besloten om te stoppen met voetballen. Jeroens fysieke gesteldheid in combinatie met de schorsing en de reisafstand Almere-Rijnsburg heeft hem tot dit besluit gebracht.
“Het is natuurlijk heel jammer dat ik het op deze manier moet afsluiten,” zegt Jeroen. “Liever had ik het anders gedaan. Het was een moeilijke beslissing. Maar dit is het beste voor iedereen. Voor mij, voor de club en voor de trainer. Om wedstrijdfit te zijn, had ik vanaf het begin van het seizoen mee moeten trainen, maar wekenlang trainen zonder te voetballen, zag ik niet zitten. Daardoor heb ik het mezelf moeilijk gemaakt, maar de motivatie was er niet meer. Bovendien was het vanwege mijn fysieke gesteldheid de vraag of ik drie trainingen per week aan zou kunnen, iets wat de nieuwe trainer wel van iedereen vraagt, wat ook logisch is. Als ik nu weer was begonnen met trainen, had het ook nog eens weken geduurd voor ik wedstrijdfit zou zijn. Vandaar deze beslissing.”
Hoe kijk je terug op de afgelopen drie jaar bij Rijnsburg?
“Ik heb het altijd super naar mijn zin gehad, vandaar dat ik in december 2015 mijn contract verlengde met een jaar. Het stoppen komt niet helemaal uit de lucht vallen, want elk jaar dat ik eraan vastknoopte, speelde ik al met de gedachte om te stoppen vanwege mijn knie. Vervolgens kwam daar de schorsing bij. Afgelopen zaterdag tegen FC Lisse was ik voor het eerst weer bij een wedstrijd en dan merk je weer dat je gewaardeerd wordt door de supporters en alle andere betrokkenen. De sfeer en alles erom heen is en was altijd goed. Alleen jammer dat we geen prijs hebben gewonnen.”
Wat ga je voortaan op zaterdag doen?
“De komende tijd ga ik alles eerst eens rustig op een rijtje zetten. De trainingen zal ik niet missen. Bij thuiswedstrijden kom ik nog wel regelmatig kijken. En ik hoop dat Rijnsburg kampioen wordt.”Lachend: “Ik sta nog op de elftalfoto, dus als mensen over een jaar of dertig naar de foto kijken, lijkt het dan net of ik toch nog een keer kampioen ben geworden met Rijnsburgse Boys. Niemand weet dan meer dat ik toen al gestopt was.”