outhands

Jelle Bouma (HFC Haarlem) komt Rijnsburg versterken

 Komend seizoen komt Jelle Bouma de selectie van Rijnsburgse Boys versterken. Na Menno van Roosmalen (Ajax), Dick Zwarthoed (Ajax), Michel van Kasteren (Quick) en Germaine Levant (FC Türkiyemspor) is Bouma de vijfde versterking voor het volgende seizoen.

De 22-jarige Bouma is afkomstig van eerstedivisionist HFC Haarlem.
De verdediger speelde dit seizoen 27 keer voor HFC Haarlem. Haarlem-trainer Jan Zoutman (komend seizoen de nieuwe trainer van HFC Haarlem) heeft laten weten volgend seizoen de verdediger niet meer nodig te hebben. Voor Bouma kwam dat bericht als een donderslag bij heldere hemel. “Het kwam als een klap in het gezicht. Ik had het niet verwacht”, aldus Bouma tegenover het voetbalmagazine Elf. De linksback, die in de jeugd bij FC Utrecht en PSV speelde, stond in de belangstelling van een aantal andere eerstedivisieclubs, maar koos uiteindelijk vlak voor het overschrijden van de overschrijvingstermijn voor de topamateurs voor Rijnsburgse Boys.

Het webteam had een telefonisch interview met Jelle vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk. We stellen Jelle kort aan uw voor. 

Naam: Jelle Bouma
Geboortedatum: 24 augustus 1984 (22 jaar)
Woonplaats: Maarssen
Werk/studie: Oriënterend naar een studie (vanwege vertrek bij HFC Haarlem)
Vorige clubs: OSM’75, Elinkwijk, PSV, Elinkwijk,  FC Utrecht, HFC Haarlem
Positie: verdediger
Doelpunten: dit seizoen nul

 

Jelle, van harte welkom bij Rijnsburgse Boys. Kan je wat over je voetbalverleden vertellen?
Ik ben begonnen bij OSM’75 uit mijn woonplaats Maarssen. Daarna heb ik gespeeld in de jeugd van Elinkwijk en ben ik gescout door PSV. Bij PSV heb ik de C- en B-jeugd doorlopen. Op mijn 16de ben ik teruggegaan naar Elinkwijk. Bij Elinkwijk heb ik in de senioren één jaar in de hoofdklasse zondag gespeeld totdat ik gescout ben door FC Utrecht. Bij FC Utrecht heb ik 2 jaar in het belofteteam gevoetbald. Vorig seizoen ben ik gaan spelen bij eerstedivisionist HFC Haarlem.

Waarom ga je weg bij HFC Haarlem en maak je de overstap naar Rijnsburgse Boys?
Ik heb in mijn eerste jaar bij HFC Haarlem veel gespeeld. In totaal heb ik zo’n 27 wedstrijden in het eerste elftal gevoetbald onder trainer Gert Aandewiel (volgend jaar de nieuwe trainer Sparta). Ik kon het niveau goed aan en ontving goede berichten over mijn spel. De nieuwe trainer van HFC Haarlem Jan Zoutman heeft echter te kennen gegeven dat hij niet met mij verder wil. Vorig jaar ben ik door Zoutman nog gevraagd om te komen voetballen bij hoofdklasser Argon waar Zoutman toen trainer was. Een vreemde situatie waar ik totaal door verrast ben en waar ik goed ziek van ben geweest.

Op de dag dat bekend werd dat ik bij HFC Haarlem weg zou gaan heeft Rijnsburgse Boys-trainer Ted Verdonkschot mij benaderd om bij Rijnsburgse Boys te komen voetballen. Er was nog even sprake dat andere eerstedivisieclubs belangstelling voor mij hadden, maar ik heb uiteindelijk voor mijn maatschappelijke carrière gekozen. Dit kwam ook daardat ik was afgeknapt op de manier waarop ik weg moest bij HFC Haarlem. De wereld van het profvoetbal zit niet altijd even eerlijk in elkaar en dat heeft me veel pijn gedaan.

Dus was de keuze voor Rijnsburgse Boys snel gemaakt?
Infeite wel ja. Ik hou het hoofdklassenvoetbal aardig bij en Rijnsburgse Boys is daarin geen onbekende naam. Vorig jaar kampioen geworden en dit jaar weer. Ik ben gaan kijken tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis (28 april 2007) en dat gaf de doorslag. Ik heb er een goed gevoel bij en ik heb goede gesprekken gehad met Ted Verdonkschot en voorzitter Cees Driebergen. Ik weet ook dat Brayton Biekman hier speelt en hij heeft ook de overstap gemaakt van de eerste divisie naar de top van het amateurvoetbal.

Wat voor soort speler ben je?
Ik ben een verdediger die er 90 minuten (en langer) voor gaat. Ik speel met veel inzet en sta verdedigend mijn mannetje. Daarnaast ben ik kopsterk en heb een goede pass van achteruit.

Wat zijn je verwachtingen bij Rijnsburgse Boys?
De druk ligt volgend seizoen opnieuw bij Rijnsburgse Boys omdat de ploeg nu twee keer op rij kampioen is geworden. Ik ga er hard voor werken om samen met het team opnieuw voor het kampioenschap te strijden. Hoewel ik nog graag in de eerstedivisie had gespeeld zie ik er naar uit om bij Rijnsburgse Boys te gaan voetballen. Ik heb er hartstikke veel zin in.

(foto www.fchaarlem.nl)