Bram van Egmond

Jeffrey Vlug neemt afscheid van Rijnsburg

Jeffrey Vlug

Het verblijf van Jeffrey Vlug op sportpark Middelmors blijft beperkt tot één seizoen. In mei vertrekt Jeffrey bij Rijnsburgse Boys. Halverwege vorig seizoen kwam de 29-jarige voetballer over van eerstedivisionist Fortuna Sittard. Op dat moment was hij nog niet speelgerechtigd voor Rijnsburg, maar hij trainde al wel mee.
Dit seizoen startte Jeffrey vrijwel elke wedstrijd in de basis als middenvelder of aanvaller. Eenmaal scoorde hij in de competitie: in de uitwedstrijd tegen SteDoCo. Voordat Vlug naar Fortuna verkaste, speelde de in Woerden wonende speler betaald voetbal voor ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles en FC Eindhoven.
Reactie Jeffrey Vlug
In totaal was Jeffrey Vlug tien jaar lang profvoetballer. Vorig seizoen koos hij voor een maatschappelijke carrière en voor een verblijf een treetje lager, in de topklasse bij Rijnsburgse Boys. Waarom vertrekt hij nu?
Jeffrey: ‘Ik werk sinds juli 2015 als recruiter bij een bedrijf waar ik nu verder kan doorgroeien. Dit in combinatie met de reistijd van twee uur per keer vraagt veel van me. Het is een optelsom van alles. Ook speelt mee dat ik een gezin met een zoontje heb en dat Oosterlee vertrekt, de trainer door wie ik ben gehaald. Ik vind dat als je voor een club als Rijnsburg kiest, je er voor meer dan honderd procent voor moet gaan. Mijn vertrek heeft niets met de club te maken. Rijnsburg is een fantastische vereniging met superfijne mensen, waar het me prima is bevallen. De doelstelling was om een paar seizoenen te blijven, maar soms loopt het anders dan gepland.’
Geen einde carrière
Jeffrey hangt zijn voetbalschoenen nog niet aan de wilgen. ‘Ik ben ambitieus en ga op zoek naar een club in de buurt van mijn woonplaats Woerden, misschien op een iets lager niveau dan de tweede divisie. Maar eerst ga ik de komende maanden nog vlammen in Rijnsburg. De vertrekkende spelers en de trainer hebben de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken dat we gaan voor promotie naar de tweede divisie. We staan nog steeds dicht bij de zevende plaats, dus dat kan.’